En Sıcak Konular

Televizyondaki cihazın sırrı çözüldü

10 Mart 2010 12:56 tsi
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasındaki televizyonda bulunan dinleme cihazının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla konulduğu bildirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makamındaki plazma televizyonunda 8 Ocak 2010 tarihinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığını söyledi.

Takipsizlik kararını İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen yazı üzerine verdiklerini anlatan Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Dinleme cihazıyla ilgili şikayet ile ilgili, mahkemenin dinleme kararı olduğu için 10 gün önce takipsizlik kararı verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dinleme ve izleme cihazlarını 2009 yılının ilk 6 ayı için suç u önlemek amacıyla "Ön dinleme kararı" almış. Bu karara istinaden bu cihazlar konulmuş. Mahkeme kararı yasal kabul edildiği için olayla ilgili takipsizlik kararı verildi."

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken de yaptığı açıklamada, kendilerine bu konuda sözlü olarak bilgi verildiğini, ancak resmi bir yazının gelmediğini belirtti. Döleneken, resmi kararın ellerine ulaşması halinde görüş belirtebileceklerini kaydetti.
Edirne Belediyesi'nde 11 Aralık 2009 tarihinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi Şefi Ünal Kant'ın odasındaki oda parfümü aletinin içinde dinleme cihazı bulunmuş, cihazın Edirne Emniyet Müdürlüğü'nce konulduğu ve operasyon sonrası unutulduğu açıklanmıştı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin 8 Ocak 2010 tarihinde makam odasındaki televizyonda ses kartı, görüntü kartı, FM vericisi, görüntü ve ses aktarıcı komple sistem bulunmuştu.

Bunun üzerine Sedefçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, TBMM Telekulak ve Bilgi Teknolojileri Komisyon Üyesi Tacidar Seyhan ile birlikte basın toplantısı düzenlemiş, ardından da suç duyurusunda bulunmuştu.

aa



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,341 µs