En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları azalıyor

10 Mart 2010 10:09 tsi
Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklarla yağış beklenirken, hava sıcaklıkları tüm bölgelerde azalmaya devam ediyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ila 10 derece, İç Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), diğer yerlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

-UYARILAR-

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA:Parçalı zamanla çok bulutlu, ilk saatlerde Kocaeli ve Bandırma çevreleri, öğle saatlerinde güneydoğusu (Çanakkale, Balıkesir), akşam saatlerinden itibaren bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE:Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir'in kuzey ilçeleri (Bergama, Dikili) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu olacak.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri sabah saatlerinde, Sinop çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile gece saatlerinde Amasya ve Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğusu ile Bingöl, Van ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı bulutlu geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.

ajanslar



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs