En Sıcak Konular

Papandreu, Obama ile görüştü

10 Mart 2010 09:33 tsi
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Washington'daki temasları çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ve aralarında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin de yer aldığı bazı Kongre üyeleriyle bir araya geldi.

Beyaz Saray'da Obama ile basına kapalı düzenlenen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Papandreu, ülkesindeki bütçe açığı krizinden sorumlu tuttuğu mali spekülatörlerin kontrol altına alınması girişiminin bir sonraki G-20 zirvesinde ele alınacağını söyledi.

Obama'nın, Atina'nın spekülatörlerin sınırlandırılması çabalarında cesaret verici bir tavır sergilediğini ifade eden Papandreu, ''Başkan Obama'dan bu konuda olumlu bir karşılık aldık. Bu da, konunun bir sonraki G-20 zirvesinin gündemine taşınacağı anlamına geliyor. Biz kendimiz son birkaç ayda spekülatörlerin kurbanı olduk. Obama, bu girişimi (spekülatörlerin kontrol altına alınması) faydalı, önemli ve olumlu bulduğunu, ülkesinin de bu yönde katkıda bulunacağını söyledi'' dedi.

Görüşmede Obama'ya, ülkesinin, bütçe açığını azaltma ve ekonomisini reformdan geçirme yolunda attığı adımlara ilişkin bilgi verdiğini kaydeden Papandreu, Washington'a yardım aramak için gelmediğini de sözlerine ekledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi de, Papandreu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Yunan halkı, ABD'nin bu kritik zamanda onlarla birlikte duracağından emin olabilirler'' dedi.

-YUNANİSTAN, ABD'NİN VİZE MUAFİYETİ PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ-

Papandreu'nun Washington ziyareti sırasında açıklanan önemli bir karar ise, Yunanistan'ın, ABD'nin bazı ülke vatandaşlarına yönelik olarak, turistik ziyaretler için sağladığı vize muafiyeti programına dahil edilmesi oldu.

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, vatandaşlarının ABD'ye turistik ziyaret için vize alması gerekmeyen ülkeler listesine Yunanistan'ı da dahil ettiklerini bildirdi. Yunanistan'ın yıllardır dahil olmak istediği vize muafiyeti programından halen birçok Avrupa ülkesi yararlanıyor.
 
zaman



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs