En Sıcak Konular

CHP'li vekilin suç işlediği ortaya çıktı

10 Mart 2010 08:42 tsi
CHP'li vekilin suç işlediği ortaya çıktı 
Gizli tanıklarla buluşan CHP'li vekillerin Türk Ceza Kanunu'na göre suç işlediği ortaya çıktı.

Eski Savcı Gültekin Avcı, vekillerin özel yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve delilleri karartma suçundan soruşturulması gerektiğini belirtti. 288. maddeye göre bu suçun cezası 3 yıl hapis.

CHP, Silivri ve Erzurum'daki davada yargıya açıkça müdahale ediyor. Genel Başkan Deniz Baykal, davanın avukatı olduğunu söylerken CHP'li vekiller, Ergenekon örgütüne verdikleri desteği duruşmada sanıkların yanlarına oturarak göstermekten bile çekinmiyor.

Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe ise Erzincan'daki dava için devreye girmiş durumda. İki vekilin bir gazeteyi kullanarak gizli tanıklarla görüştüğü ortaya çıktı. Hukukçulara göre bu, açıkça yargıya müdahale. Eski Savcı Gültekin Avcı, CHP'li vekillerin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 288. maddesine göre suç işlediğini söyledi. Avcı, Ergenekon soruşturmasının CHP'ye yönelmesini istedi.

CHP'li vekillerin gizli tanıklarla görüşmesinin hem özel yargılamayı etkilemeye teşebbüs hem de delilleri karartma suçu olduğunu kaydeden eski savcı, bu girişimin otomatik olarak soruşturmayı gerektirdiğini belirtti. Gizli tanıkların 'hassas bilgiler veren hukuki kaynaklar' olduğuna işaret eden Avcı, bu isimlerle milletvekilleri ve bir muhabirin irtibata geçmesinin, kabul edilemeyeceğini anlattı. CHP'nin gizli tanıklarla bu şekilde temas kurmasını utanç verici olarak değerlendiren Avcı, şöyle konuştu: "Siyasal bir partinin, hassas bir davaya bu şekilde ve bu derece müdahil olması, hukuk devletinde kabul edilebilir bir şey değil. Çok vahim bir durum." Türk Ceza Kanunu'nun 288. maddesi şöyle: "Bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde verilecek ceza yarı oranında artırılır."

Paradise Pastanesi'ne baskın: Üç gözaltı

- Erzincan'da yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında adı sıkça gündeme gelen Paradise Pastanesi'nde dün arama yapıldı. Pastanenin bodrum katında arama yapıldı, bilgisayar kayıtları ve bazı evraklar incelendi. Aramada, 2 adet bilgisayar, çok sayıda evrak ve CD'ye el konuldu. Pastanenin sahibinin oğlu Abdullah ve Erdal E. ile pastanede çalışan Binali B. gözaltına alındı. Bu arada, Abdullah E.'nin evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Paradise Pastanesi'nin sahipleri E.E. ve A.E.'nin, gizli tanık Munzur'u, ifadesini değiştirmesi için CHP Erzincan Milletvekili Ahmet Ersin ile görüştürdükleri ileri sürülmüştü. Munzur'un bir yakını, Munzur'un sivil giyimli asker tıraşlı kişiler tarafından Paradise Pastanesi'ne itilerek sokulduğunu belirterek, Emniyet'e başvurmuştu.

cihan



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs