gör(e)mediği! | " /> gör(e)mediği! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın gör(e)mediği!

10 Mart 2010 08:30 tsi
Baykal'ın gör(e)mediği! Meclis'te muhalefet partilerinin haftalık grup konuşmaları vardı. Bir bütün olarak baktığınızda Türk siyasetenin nerede tıkandığını bütün çıplaklığı ile görmeniz mümkün. CHP lideri Baykal'ın grup konuşmasını ise ayrıca değerlendirmek şart... Adem Yavuz

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Türkiye'de siyaseti yakından takip eden herkesin üzerinde ittifak ettiği bir konu var: Muhalefetin politika üretememesi. İşsizliğin yüksek, ekonomik göstergelerin istikrarsız olduğu; sistemik sorunlarını çözememiş bir ülkede muhalefet etmek daha kolaydır. En azından siyaset bilimi onu söylüyor.

Türkiye'de ise muhalefet proje üretmek yerine iktidar partisinin her dediğine karşı çıkmayı politika olarak belirliyor. Neredeyse birinci parti konumuna yükselmiş kararsızları alıp götürecek, dengeleri değiştirecek bir politika ya da söylem geliştirebilmiş değiller.

Dün Meclis'te muhalefet partilerinin haftalık grup konuşmaları vardı. Bir bütün olarak baktığınızda Türk siyasetenin nerede tıkandığını bütün çıplaklığı ile görmeniz mümkün.

CHP lideri Baykal'ın grup konuşmasını ise ayrıca değerlendirmek şart. Normal şartlarda bir muhalefet partisinden, hele hele de sol tandanslı ise; özgürlüklerin önünü açan, statükoyu yıkan açılımlar beklenirken Baykal adeta statükonun temsilciliğine soyunmuş durumda; Diyor ki Baykal "Ermenistan ile normalleşmenin yollarını arama, anayasaya dokunma, darbecileri yargılama, özelleştirme yapma vs."

Genelkurmay'ın bile kabul ettiği 'ıslak imza skandalı'nı 'komplo' olarak tanımlayan Baykal hâlâ Dursun Çiçek'i savunmaya devam ediyor. Ergenekon'da olduğu gibi Erzincan'ın da avukatlığına soyunuyor.

Baykal o iddianameden sadece 'bir numaralı sanık' Org. Saldıray Berk'in Alevi köylerine yardım etmesini bulmuş. Bu yüzden de 'yazıklar olsun' diyor.

Oysa 61 sayfalık iddianameyi okusaydı Berk'in Alevi köylerine yardım ettiği için değil organize bir komplonun üyesi olduğu için yargılanacağını görürdü.

Hatırlatalım: İddialara göre bir ordu komutanı, bir başsavcı, bir alay komutanı, istihbarat örgütünün yöneticileri ve birtakım üst düzey kamu görevlileri el ele verip yüzyılın komplosuna soyunmuşlar.

Masum insanların evine bomba ve silah koymaktan kendilerine ters gelen savcıyı kazara vurmaya kadar çeşitli planlar üzerinde çalışılmış.

Seminer adı altında darbe toplantısı yapılmış, bakanlıktan ve bağlı oldukları başsavcılıktan habersiz iki yıl boyunca yüzlerce kişiyi sahte verilerle dinlemişler.

Okuldaki çocukları, ailelerini fişlemişler. Silahlar dağıtılmış, planlar yapılmış. Bu iddiaları destekleyen maddi deliller var, gizli tanık ifadeleri var. Mahkeme delilleri güçlü buldu ki sanıkları tutukladı, tahliye yönündeki tüm başvuruları reddetti. Üstelik HSYK sürece doğrudan müdahale de etti. Yargıyı zan altında bıraktı.

Bütün bunları görmeyip sadece 'Org. Berk'in Alevi köylerine yardım yaptığı için yargılandığını' iddia etmek için Baykal olmak gerekir herhalde.

 




Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs