En Sıcak Konular

Gökçek: Sabah ve akşam da azaltılabilir

10 Mart 2010 08:04 tsi
Ankara'da otobüs bilet fiyatlarındaki yarı yarıya indirimi belediyeyi zora soktu. Gökçek, durumun devam etmesi halinde sabah ve akşam seferlerinde de azaltmaya gideceklerini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da otobüs bilet fiyatlarındaki yarı yarıya indirimin kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Gökçek, durumun devam etmesi halinde sabah ve akşam seferlerinde de azaltmaya gideceklerini dile getirdi.

Levent'teki Novampick Otel'de düzenlenen ve Gazeteci Osman Ataman liderliğinde toplanan "Bab-ı Ali Toplantıları"na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Gökçek, Ankara'da İdare Mahkemesi kararıyla otobüs bilet fiyatlarında yarı yarıya gerçekleşen indirimlerle ilgili açıklamada bulundu. Gökçek, "Ankara'da hepiniz biliyorsunuz bilet fiyatları 2. İdare mahkeme kararı neticesinde hem 2007 yılı hem de 2003 yılı fiyatlarına çekilmek zorunda kaldı ve bilet fiyatları da yarı yarıya düşmüş oldu. Bunun yarı yarıya düşmüş olması demek, bizim özellikle gelirimizin yarı yarıya düşmesi demek. Zaten belediye olarak otobüsten 10 trilyon lira ayda zararımız vardı. Ayrıca da 15 trilyon da her ay yeni aldığı otobüslere ücret ödüyordu bu da 25 trilyon ediyordu. Hasılatın da yarısı kaybolunca inanılmaz bir çıkmaz içerisine girdik." dedi.

Belediyenin içine girdiği sıkıntıyı vatandaşlara hissettirmemeye çalıştıklarını belirten Gökçek, "Bir süre sonra hissetmemeleri mümkün değil çünkü, kısa süre sonra otobüslerin hem akaryakıt hem de personel giderlerini karşılayamamaya başlayacağız. Onun karşısında çok ciddi aksamalarla da karşı karşıya gelebileceğiz. Minübüs ve halk otobüslerinin durumları da aynı şekilde. 2003 yılı ile 2010 yılı arasındaki enflasyon toplam olarak yüzde 124,5 ama buna karşılık Ankara Belediyesi'nin yapmış olduğu zam yüzde 85. Yani enflasyonun yüzde 40 altında, böyle olmasına rağmen fiyatların yarı yarıya düşürülmesi ister istemez bizi çıkmaza sokuyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşı zor durumda bırakmamak için sabah ve akşam sefer sayılarında azaltmaya gitmediklerini kaydeden Gökçek, "Bütün hesaplar meydanda, bütün bunların karşısında halka bunu en az şekilde hissettirmek için sabah ve akşam saatlerindeki sefer sayılarını aynı bıraktık ama diğer saatlerdeki sefer sayılarını yarı yarıya düşürdük. Bu tabii ki ilk anda aldığımız önlem fakat, sıkıştıkça ekonomik olarak çıkmaza girdikçe, istesek de istemesek de o sefer sayılarını azaltmak zorunda kalacağız. Bunun tek çözümü mahkeme kararının düzeltilmesi. Mahkemeye itiraz etmemize rağmen hala mahkeme itirazımıza bakıp bize bir cevap vermedi, merakla bunu bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında doğalgazla ilgili tartışmalara da değinen Gökçek, "Belediye başkanı olduğumda 154 bin doğalgaz abonemiz vardı. Daha sonra bu abone sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarttık. Zaman zaman medyaya intikal etmiştir, doğalgaz paralarını ödemedi, ondan doğalgaz fiyatları arttı gibi saçma sapan iddialar olmuştur. Bizim şu anda doğalgaz borcu diye söylenen borcumuz 670 trilyon olarak gözüküyor. Aramızda devam eden bir mahkememiz var. Adli yargıda devam ediyor ve idari yargıda değil de adli yargıda devam ettiği için kazanma şansımız yüksek. Bilirkişi raporlarımız da lehimize geldi ve bu borcun yarısı silinecek." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs