En Sıcak Konular

Çetin Emeç Kadıköy'de anıldı

8 Mart 2010 18:15 tsi
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, ölümünün 20. yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Kadıköy-Suadiye Çetin Emeç Bulvarı, Çetin Emeç Büstü önünde saygı duruşuyla başlayan anma törenine Çetin Emeç’in eşi Bi

Törende konuşan Selami Öztürk, Türkiye’de Kubilay’dan, Çetin Emeç ve daha sonrasına bakıldığı zaman Türkiye’nin demokrasi için sürekli aydınlarını şehit verdiğinin görüldüğünü söyleyerek, "Mücadele bitmiyor, birisi kalemi bırakıyor, bir başkası alıyor" dedi.

Çetin Emeç’in torunu Selin Birol da dedesini hiç görmediğini söyleyerek, "Görmek isterdim. Rüyalarıma giriyor ama ben ona gerçekten dokunmak isterdim" dedi. Minik Selin dedesine yazdığı şiiri okurken annesi Mehveş Emeç Birol’un gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

"DEVLET O İKİ GAZETECİYİ KORUYAMADI"

Gazeteci Tufan Türenç de, "Meslek yaşamımda çalıştığım çok değerli iki insanı kaybetmiş, onların katledilişini görmüş, yaşamı maalesef talihsiz bir gazeteciyim. Birisi Abdi İpekçi idi, öteki de Çetin Emeç’ti. İkisi de demokrasi savaşçısıydı. Maalesef bu devlet o iki gazeteciyi koruyamadı. Onların kanlarının yerde kalmasına sebep oldu" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise, Çetin Emeç’in, gazeteciliği bir yaşam biçimi olarak algılayıp uygulayan bir meslektaşı olduğunu kaydederek, "Türk basını öldürülen ilk gazeteci olan Hasan Fehmi Bey’den 1909’dan bugüne kadar 62 kayıp verdi.

Ne yazık ki, bunun büyük bölümünün katillerini bilmiyoruz. Bir bölümünün katillerini hiç bilmiyoruz, Çetin bey de bunlar arasında, bir bölümünün ise tetikçilerini biliyoruz fakat altında olan güçleri bilmiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından Emeç’in büstüne çiçek konuldu.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs