En Sıcak Konular

Eş zamanlı korsan operasyonunda milyonlarca kitap ele geçirildi

8 Mart 2010 16:43 tsi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Mülkiyet Hakları Büro Amirliği ekipleri, İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa Antalya gibi illeri de kapsayan geniş çaplı korsan operasyonu başlattı.

Sayısı milyonlarla ifade edilen korsan kitap ve benzeri materyallerin ele geçirildiği operasyonda, yaklaşık 100 kişi hakkında işlem yapıldığı ve onlarca kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Alınan bütün önlemlere rağmen korsan yayıncılığın hız kesmeden devam etmesi, polisi daha kapsamlı bir operasyona yöneltti. Bu amaçla bir araya gelen polis yetkililerinin oluşturduğu ekip, İstanbul'dan başlayarak bazı büyük illeri de kapsayan geniş bir operasyon çalışması için düğmeye bastı.

Kimlikleri belirlenen korsan yayıncıları takip eden polis, yayınların İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi illerin de aralarında bulunduğu merkezlerde basıldığını belirledi. Hazırlıklarını tamamlayan polis, Türkiye'nin önde gelen yazarları, sanatçıları ve medya dünyasının önemli temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin kitaplarının korsan baskılarını hazırlayan emek hırsızlarının yakalanması için operasyon başlattı.

Diğer illerdeki polis müdürlüklerinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda onlarca yayınevi, matbaa ve ilgili adrese baskın yapıldı. Yüzlerce polisin katıldığı operasyon büyük bir gizililk içinde tamamlandı. Bazı matbaalarda basım halinde bulunan binlerce sayfalık metne ve basımı tamamlanmış binlerce bandrolsüz kitaba da el konuldu.

Korsan yayıncılara yönelik operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının daha da artabileceği belirtildi. Hakkında gözaltı ve cezai işlem uygulanan kişi sayısının 100'e yaklaştığı öğrenildi. Operasyonlada Elif Şafak, Orhan Pamuk, Murathan Mungan. Ahmet Altan, Şamil Tayyar, Emin Çölaşan, Ahmet Maranki, İskender Pala, Nazan Bekiroğlu, Soner Yalçın, Dan Brown, İnci Aral, Stıeg Larrson, İsmet Bozdağ, İlber Ortaylı, Ömer Lütfi Mete gibi yüzlerce yerli ve yabancı yazarlara ait 1 milyonun adetin üzerindeki kitabın korsan baskısı ele geçirildi.

Operasyon yapılan illerde el konulan korsan kitaplar, İstanbul'a İkitelli'deki depoya getirildi.

(CİHAN)



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs