En Sıcak Konular

Arınç: Oldu mu şimdi bu?

8 Mart 2010 14:43 tsi
Arınç: Oldu mu şimdi bu? Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Af çağrısına cevap verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Alaşehir Devlet Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 30 yıldır terör belası içinde olduğunu belirterek, kan ve gözyaşı akıtıldığını, şehitlerin tabutlar içinde geldiğini ve buna herkesin çok üzüldüğünü söyledi. ''Gözyaşı dinsin, akan kan dursun'' diyen Arınç, memlekette kardeşlik olsun ve el ele verilsin diye çalıştıklarını kaydetti. Terörle mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Bakan Arınç, şunları söyledi:

''Terörle mücadele etmek hepimizin görevi, askerin, polisin, hepimizin. Bunu yapacağız. Demokratik açılım diyerek ülkede bir taraftan terörü sona erdirmek, bir taraftan da milli birlik ve kardeşlik projesini konuşmaya başladık. Sekiz aydan bu yana çok büyük gelişmeler var. Ama bakın ekonomide söylendiği gibi 'Bunlar bu işi berbat etti, bu işi yapamadılar' dedikleri gibi, biz demokratik açılım dedikçe birileri diyor ki, 'Bunlar terörle masaya oturdu. Terörle mücadele etmiyorlar, müzakere ediyorlar'. Siz de onları çok iyi biliyorsunuz. 'PKK ile, İmralı ile işbirliği yapıyorlar. Onlar genel af çıkaracaklar, göreceksiniz Apo milletvekili bile olabilir. Artık bundan sonra ana dil, resmi dil haline gelecek. Üniter devlet yapısı bitecek'. Kim diyordu bunları, bazı muhalefet partilerinin ağzı çok laf yapan ve Türkiye'de ortalığı fesata sokmak isteyen birileri. Biz buna çok üzüldük, hiç böyle bir niyetimiz yok. Üniter devlet yapımız olacak. Bayrağımız, vatanımızın bütünlüğü olacak. Genel af gibi Öcalan'ı İmralı'dan kurtaracak hiç bir projenin içinde olmadık. Namusumu ortaya koyarak söylüyorum; hiç birimizin aklından da böyle bir şey geçmedi. Çok büyük iftiralar atıyorlar, yalanlar atıyorlar. Utanmadan, sıkılmadan, aklımızdan bile geçmeyen şeytanlıkları bizim üstümüze yamamaya çalışıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi aydınlık günlere çıkaracağız.''

-KILIÇDAROĞLU'NUN BATMAN KONUŞMASI-

Bugün gazetelerde CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Batman'da yaptığı konuşmayı okuduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, genel affa taraftar olduğunu söylediğini hatırlatan Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oldu mu şimdi bu? Ben gazetelerin yalancısıyım. Açın bugün Milliyet, Hürriyet gazetelerini, bütün gazeteleri, sayın Kılıçdaroğlu 'Biz genel affa taraftarız' diyor. Yanlış duymadınız, birbirinizi çimdikleyin. Diyor ki, 'Genel af istiyoruz'. Yani genel af olduğu zaman o bizi itham ettikleri, suçladıkları Öcalan, İmralı'dan çıkacak, evine gidecek demektir. Genel affın içine bir istisna koyamazsınız. E sen bununla bizi suçluyordun, aklımızdan geçmeyen şeyleri bize iftira atarak, 'Bunlar vatan hainidir, bölücüdür.' diyordun. Sadece onları suçlamayalım, başkaları da bu lafları söylüyordu. Peki şimdi sen 'Genel af istiyoruz' diyorsun. Nerede, Batman'da. O zaman üç sorum var.

Batman'da söylediğini Ankara'da da tekrar edecek misin? Hele hele Alaşehir'e gelip, burada da konuşacak mısın?

İkincisi bu senin konuştukların mı, yoksa Baykal da mı aynı düşünceye sahip?

Senin düşüncense niçin sadece Batman'da konuşuyorsun, CHP bunu kabul edecek mi?

Bugün gazetelerde bunu okuduğumda inanamadım. 'Genel af istiyoruz' demek demokratik açılıma bu taraftan da olsa bir destek midir, yoksa rüşveti kelam gibi, 'Batman'da bunu söylersem beni alkışlayacak 10 kişi çıkar' diye mi düşündü Kılıçdaroğlu?

Bugün mutlaka sayın Baykal'ın ya da parti yönetiminin 'Biz Kemal Kılıçdaroğlu gibi düşünüyoruz, genel aftan yanayız' demesini bekliyoruz. Aksi taktirde bu kendi düşüncesidir. 'Biz parti olarak böyle bir düşünceye sahip değiliz' açıklamasını yapmaları lazım.''

Vatanın her tarafının bir bütün olduğunu ve kendilerinin Alaşehir'de ne konuşuyorlarsa, Diyarbakır'da da onu konuştuklarını dile getiren Arınç, demokratik açılım yaparken terörle mücadele edeceklerini, terör örgütünü planlı eylem yapamaz hale getireceklerini kaydetti. Arınç, ''Bu zor iştir. Her kişinin karı değildir, er kişinin karıdır. Sağınızda solunuzda bize laf atmaya kalkanlar varsa, 'Biz onlara güveniyoruz' deyin. 'Onlar bizi mahcup etmediler, şehitliğin ne olduğunu bilirler, vatanın, bayrağın, İstiklal Marşı'nın ne olduğunu sizden daha iyi bilirler' deyin'' diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde aynı dili konuştuklarını bildiren Arınç, Şırnak'a gittiğinde, Alaşehir'de ne söylüyorsa, onu söylediğini ifade etti. Arınç, ''Hakkari'de, Iğdır, Ağrı, Ardahan, Kars, Van, Şemdinli'de aynı dili konuşuyorum. Ben sahtekar değilim ki başkaları gibi, aynı doğrulukla, aynı dürüstlükle konuşuyorum'' dedi.

Arınç, hastane temel atma töreni için çıktığı kürsüde bu konuya girdiği için katılımcılardan kendisini bağışlamalarını isteyerek, ''Ama burama kadar gelmişti. En ağır iftiralara uğraşıyoruz, bölücülük, vatan hainliği, bunlar bize söylenecek şeyler değil. Kimin bölücü, kimin vatan haini olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Birilerinin yüzüne yapışır ama bizim hiç bir yerimize tutmaz bunlar Allah'ın izniyle, hiç merak etmeyin'' dedi.

AA 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs