En Sıcak Konular

O açıklamanın şifresi çözüldü

8 Mart 2010 14:41 tsi
O açıklamanın şifresi çözüldü 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Batman'da yaptığı Genel Af çağrısı kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısındaki tuzaklar ve akla gelen sorular:

1- Anayasa değişikliğine kilitlenen AK Parti'yi hedefinden saptırmak, yargı reformunu gündemden düşürmek...

2- Demokratik Açılım kapsamında teslim olan terör örgütü üyelerinin Habur'da karşılanması sırasında oluşan görüntüler sebebiyle AK Parti'ye karşı oluşan tepkiyi taze tutmak. Yeni bir 'PKK kanunu' çıkarttırarak derin yaralar açtırmak

3- Dünyanın birçok ülkesinin terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı operasyonlar sonucunda örgütün ekonomik, lojistik ve siyasi kaynaklarının kuruması. Çıkarılacak bir Genel Af ile hapisten çıkacak kişilerle örgütü yeniden canlandırmak.

4- Ergenekon davası kapsamnında terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanan kişilerin serbest kalmasını sağlamak.

5-Terör Örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya karşı düzenlenen operasyonların bitmesini sağlamak.

6-Ergenekon davası kapsamında hazırlanan iddianamelerde Ergenekon-PKK bağlantısı ortaya çıkarılmıştı. CHP'nin ise tabandan tavana Ergenekon davasına bakışını bilmeyen yok. Hatta CHP lideri Baykal, kendisini Ergenekon sanıklarının avukatı olarak ilan etmiş ve sanıklara kahraman muamelesi yaparak defalarca selam göndermişti. Bütün bunlardan sonra CHP'li Kılıçdaroğlu'nun bu sürpriz teklifi akıllara soru işaretleri getirdi.

7- Kılıçdaroğlu'nun bu teklifi SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde kuruma terör örgütü PKK sempatizanı kişileri doldurduğu iddialarını akla getirdi.

8- 2002 seçimlerinden bu yana bölgede yokları oynayan CHP, bu teklifle BDP oylarına göz mü dikti? Bu çağrı seçim döneminde biz genel af çağrısı yaptık fakat hükümet buna yanaşmadı şeklinde siyasi propagandaya mı dönüştürülecek?

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN GENEL AF TEKLİFİ YAPTIĞI O AÇIKLAMA:

Kemal Kılıçdaroğlu, Batman’da Kürt sorununu çözmeye talip olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sorunu kardeşlik içinde, herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye yaratarak çözeceğiz” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il kongresine katılmak üzere Batman’da ilginç bir açılımın sinyalini verdi.

Kılıçdaroğlu, kongrede yaptığı konuşmasında, toplumsal barış için genel affa destek verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bu sorunu çözmeye talibiz, kardeşlik içinde çözeceğiz. Sağlıklı, güçlü bir ekonomi politikası izleyerek çözeceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye yaratarak çözeceğiz. Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa ‘evet’ deriz. İktidara geldiğimizde bu bölgede, kesinlikle ama kesinlikle hiçbir özelleştirme yapılmayacaktır. Devlet gelip burada fabrika kuracaktır.”

Kılıçdaroğlu, PKK’nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne yönelik operasyonlara da değinip, uygulamanın yanlış olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Tutuklamalar yanlış’

“Seversin veya sevmezsin ama bu millet oy verdi mi, belediye başkanı yaptı mı? Evet. İfadesini alacaksanız, hukuku adam gibi çalıştırıp davet edersin gelir ifadesini verir. Peki, eline kelepçe vurup sıraya dizip boy boy fotoğrafını çekmek dünyanın hangi modern ülkesinde var? Cebinde yarım limon çıktı diye küçük çocuğu tutuklayıp hapse atacaksın. Bunu kabul etmiyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Çocukları suçlamayacaksın. Ona taş attıran mekanizmadan kurtaracaksın.”

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, VATAN’ın, Kılıçdaroğlu’nun genel affa ilişkin sözlerinin hatırlatılıp, “Genel affa CHP artık evet diyor mu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Tamamen dağdan inilir, silahlar bütünüyle susarsa, bundan sonra gerekirse bir genel af da düşünülebilir. Ama terör bitmediği halde bu söyleniyorsa geliyorsa böyle bir af gündememizde yoktur. Daha önce Sayın Baykal da söyledi: Bir genel af düşünülecekse, teröristler bütünüyle silahlarını bırakıp dağdan inerlerse, barış ortamı yaratmak için bu düşünülebilir. Yoksa terörle mücadele devam ederken genel affın gündeme getirilmesi doğru değil. Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu da bunu kast ediyor.”

SAMANYOLUHABER 

 



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs