protesto | " /> protesto | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon sanıklarından protesto

8 Mart 2010 12:32 tsi
Ergenekon sanıklarından protesto 
Birleştirilen Ergenekon davasının sanık avukatları, mahkeme salonuna girişleri sırasında kendilerine yapılan uygulamayı protesto ederek duruşmaya girmedi.

108 sanık avukatından duruşmada hazır bulunan 6 avukat, davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundukları dilekçede; duruşma salonunun uygun vasıfta olmadığı, içeri giriş çıkışlarında kendileri ve sanıkların, istemedikleri muameleye maruz kaldıklarını ifade etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Birleştirilen Ergenekon davası, avukatların protestosu nedeniyle zamanında başlayamadı. Duruşmanın görüldüğü binaya giriş çıkışlarında X-Ray cihazının sinyal vermesi halinde üzerlerinin elle de arandığını belirten avukatlar, iletişim aletlerinin de duruşma salonuna alınmamasını, mahkeme başkanlığına sundukları dilekçe ile protesto etti.

Bir sayfadan oluşan dilekçenin altında avukatlar Ali Rıza Dizdar, Yusuf Erikel, Hüseyin Ersöz, Gizem D.Öcalan, Yasemin Antakyalıoğlu ve Kazım Yiğit Akalın'ın imzası bulunuyor. Duruşmanın görüldüğü binanın, spor salonunda bozma ve havalandırmasının bozuk olduğu belirtilen dilekçede avukatlar, mahkemeye giriş çıkışlarında infaz koruma memurlarının gözetiminde olmaktan rahatsız olduklarını ifade etti.

Avukatların tuttukları notların da duruşma salonunda 360 derece dönme kabiliyeti olan kameralarla tespit edildiği öne sürülen dilekçede, mahkeme başkanı ile 2 üye arasındaki görüş farkının, sanıkların özgürlüklerinin kısıtlanma gerekçesi olduğu ifade edildi. Bazı belgelerin basın ve sonrasında kamuoyu tarafından öğrenilmesine rağmen sanıklar ve avukatları tarafından ulaşılamadığı belirtilen dilekçede, "Duruşmaya girmenin, cezaevine girmeyle eş tutulmamasını talep ediyoruz. Sorunlar çözümlenmediği yani 'Silivri Duruşmaları' normalleşmediği takdirde savunma avukatları olarak bizlerin toplu olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6. maddesine göre Adli Yargılama Hakkına aykırılığın tespiti için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmaktan başka çaremiz kalmamıştır." ifadesi kullanıldı.

Sanık avukatları, 3 hafta önce görülen başka bir oturumda da üzerlerinin elle aranması nedeniyle duruşmaya katılmamışlar ve bu uygulamayı protesto etmişlerdi.

Tutuksuz sanık Şener Eruygur'un avukatı Ali Rıza Dizdar, savunma hakkının önemli olduğuna inandıklarını, bu nedenle son oturumda savunması yarıda kesilen sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun avukatı Yusuf Erikel'in, savunmasına kaldığı yerden devam etmek için duruşmaya katılacağını, ancak kendilerinin bugün duruşmaya girmeyeceklerini söyledi.

Yapılan protesto nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak başlayan duruşmaya tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve Fatih Hilmioğlu katılmadı. Diğer 38 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Kenan Temur, Vural Vural ve Yüksel Dilsiz duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık Özoğlu'nun avukatı Yusuf Erikel'e, savunmasına devam etmesi için söz verdi.

cihan



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs