En Sıcak Konular

AB Genel Sekreterliğine imzasız baskın!

8 Mart 2010 10:21 tsi
AB Genel Sekreterliğine imzasız baskın! AB Genel Sekreterliği (ABGS) çalışanlarının e-postalarını kopyalayan bir kişi imzasız mektup yazarak kurumda, AB ve Ak Parti karşıtları ile Ergenekon’la bağlantılı kişilerin bulunduğunu ihbar etti. Müfettişler geçenlerin yazılı savunmalarını istedi.

AVRUPA Birliği Genel Sekreterliği’nde (ABGS), imzasız ve isimsiz bir mektup üzerine müfettişler inceleme başlattı. ABGS’de incelemeye neden olan gelişmeler şöyle yaşandı:

ABGS çalışanlarının kişisel e-postalarını kopyalayan bir kişi bunları da ekleyerek devletin önemli bir kurumuna imzasız, isimsiz bir mektup yolladı. Bu kurum, bağlı olunan kurum diye, mektubu Başbakanlığa gönderdi. Başbakanlık ise mektubu, ‘gerekli işlemlerin yapılması’ istemiyle ABGS’ye yolladı. Başbakanlığın bu yazısı ABGS’de bir süre bekletilince, ikinci bir yazı ile harakete geçilmesi istendi. Başbakanlığın bu ikinci yazısı üzerine kurumda müfettişler görevlendirildi ve mektupta adı geçen tüm çalışanlardan yazılı savunmaları istendi. Bu savunmaların sonucunda Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun harekete geçip geçmeyeceği ortaya çıkacak.

e-postalar kanıt

Mektuptaki iddialar şöyle sıralandı:

- Çalışanların birbirlerine, beğendiği bazı köşe yazarlarının yazılarını yolluyor. Bu yazılar Ak Parti karşıtı.
- İran’da 15 yaşındaki bir çocuğun hırsızlık nedeniyle kolunun kesilmesiyle ilgili haberi de e-posta yoluyla birbirlerine ulaştırdılar. İran yönetimini ve şeriat uygulamalarına karşı olduklarını böylece ifade ediyorlar.
- ABGS çalışanları AB karşıtlığı yapıyor. Bunun göstergesi olan bazı karikatürlerin e-posta ile dağıtıldığı, bazılarının duvarlardaki panolara yapıştırıldığı biliniyor.

İçkili parti düzenlendi

- Çalışanlar yılbaşı öncesi kurumda içkili yeni yıl partisi düzenledi. Bu konudaki e-posta’da, kutlamanın nerede yapılacağı belirtilerek, ‘Bir miktar içki var; ancak içkisini alıp gelen daha fazla ilgiye mazhar olacaktır’ diye yazıldı.”

İmzasız ve isimsiz mektuptaki en çarpıcı iddia ise ABGS çalışanlarının Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olduğu yönündeydi. Mektupta, böylesi isimlerin Devlet Bakanı Egemen Bağış tarafından terfi ettirilmesi de yakınma konusu yapıldı. Mektubun kurum içinden yollanıp yollanmadığı konusu açıklık kazanmazken, kurumda yılbaşı nedeniyle düzenlenen partiye, AB ülkesi temsilcilerinin de davet edildiği, sözkonusu e-postada bunun da yer aldığı ve kutlamanın yönetimin bilgisi dahilinde ve saat 17.00’dan sonra gerçekleştirildiği öğrenildi.

Hürriyet



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,125 µs