En Sıcak Konular

Carla’nın zarif eşi neden üzüldü?

8 Mart 2010 09:01 tsi
Carla’nın zarif eşi neden üzüldü? Sarkozy, ‘Yunanistan’ı yüzüstü bırakamayız’ dedi. Doğru. Çünkü tam yüzünün üzerine yapıştıracak. Berlin’den ‘adaları satsın’ önerisine Paris’ten gelen, ‘aşk olsun, kaç paraysa verelim’ yufka yürekliliğ

Komşunun ekonomik durumuna yeniden girmeyelim. Çok ve acil para lazım işte. AB’nin, diğer deyişle Euro’nun bu yardım çağrısına yanıtı; “adaları satsın” türünden insancıl oldu. (Hoş, adaların bir kısmının zaten satıldığı ve uzun dönemli kiralandığı çıktı ya ortaya, neyse.)

Ama Fransa daha yufka yürekli çıktı. Yunanistan Başbakanı Papandreu bugün Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile buluşacak. Bu görüşmeden para çıkması ümid ediliyor. Ama nasıl?

Sarkozy buluşma öncesi Atina için moral verici beyanlarda bulundu; “Yunanistan’ı yüzüstü bırakamayız, o zaman Euro’nun bir anlamı kalmaz,  Yunanistan çaba gösteriyor” dedi.

Tabii bu arada Fransız basını, Almanya’da gelişmeleri sayfalarından duyurmaya başladı; “Merkel’in koalisyon ortağı liberaller tarafından zor duruma düşürüldüğünü” yazıp, ‘Merkel’e Yunan tuzağı’ başlıklarını attılar.

Yunanistan’ın halka açıkladığı acı ama çok acı reçetelerin ardından bu iki “eski Avrupalı”, Yunanistan’dan 30 milyar Euro’ya kadar borç tahvili alacak. Atina’nın da yüzde 6 gibi hayli yüksek oranda borç faizi teklif edeceği varsayılıyor.

Zaten o kadar faiz Yunanistan’ı hayli idarede eder! Ama asıl mesele bu değil. Artık parasızlıktan inleyen, yetmezmiş gibi maaşleri kesilen, tüm kamu harcamaları büyük ölçülerde kesilen, yetmezmiş gibi yeni vergiler salınan Yunan halkı muhtemelen şu gerçeği biliyordur: Savunma bütçesi yerinde duruyor!

Durması önemli değil. Yeni silahlar alınıyor! Peki kimden? İşte zerafat burada: Fransa’dan ve biraz da İtalya’dan; "Fremm" firkateynleri ve "Rafale" savaş uçakları! Çok sayıda.

Önce batır, sonra yalvart, sonra halkın parasını alarak acı reçeler yarat, sonra borçlarını satın al, tahvillerini al, ardından al sana yardım, sonra o parayı da yine faizle geri al, üzerine de milyar milyar silah sat.

Buna kızılmaz. Kızılmaz çünkü bu dolmayı yutan biri çıkar mı derseniz, işte bugün “anlaşılacak”.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,711 µs