En Sıcak Konular

Hakimin karşısına kızı ile çıktı

8 Mart 2010 08:55 tsi
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kendisini yargılayan hakimin kızını avukat tuttu.

Yılmaz Büyükerşen, aleyhine açılan davada yargılamasını yapan Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Veli Orbay Özgür'ün avukat olan kızı Meltem Simge Özgür'ü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nde işe aldı, şimdi avukatlığını o yapıyor.

DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti Eskişehir teşkilatı arasında yerel seçimler öncesi başlayan hukuk mücadelesi ilginç bir boyut kazandı.

Hatırlanacağı üzere Yılmaz Büyükerşen, yerel seçimlerde AK Parti'nin Tepebaşı Belediye Başkan adayı Murat Canözer hakkında, hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ancak mahkeme tarafından “kovuşturmaya yer olmadığına” dair karar verilmişti.

BÜYÜKERŞEN 1 İLA 4 YIL HAPİSLE YARGILANIYOR
Bu sonuçtan sonra Aralık ayında Büyükerşen'in Canözer aleyhine asılsız suç duyurusunda bulunduğu gerekçesi ile Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından kamu davası açıldı. Büyükerşen'in 1 ila 4 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılmasının talep edildiği iddianamede buna ek olarak kamu hakları ile seçme ve seçilme hakkını kullanmaktan yoksun bırakılması talep edildi. Büyükerşen, Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıkarak savunmasını yaptı.

KENDİSİNİ YARGILAYAN HAKİMİN KIZINI İŞE ALMIŞ
Ancak Yılmaz Büyükerşen'in çok tartışılacak skandal bir uygulamaya imza atarak sanık olarak yargılandığı davaya bakan Hakim Veli Orbay Özgür'ün avukat olan kızı Meltem Simge Özgür'ü, sözkonusu davanın açılmasının ve babasının bu davaya bakmaya başlamasının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nde işe başlattığı ortaya çıktı.

CANÖZER'DEN REDDİ HAKİM TALEBİ
Bunun üzerine ilk duruşması Şubat ayında yapılan yargılamada 2009 yerel seçimlerinde Odunpazarı İlçe Seçim Kurulu Hakimi olarak da görev yapan Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin kızının 1 Şubat 2010'da Yılmaz Büyükerşen tarafından Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nde işe alınmasına tepki gösteren Murat Canözer, dava sürecinde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hakkında şüpheler oluştuğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

BU KARAR ÇOK TARTIŞILACAK
Reddi hakim dilekçesinde hakimin tarafsızlığına şüphe düştüğü kaydedilerek, “Esk. 4. Asliye Ceza Mah. 2009/1061 Esas sayılı dosyasında Mahkeme Hakimi Sayın Veli Orbay ÖZGÜR'ün avukat olan kızı Meltem Simge ÖZGÜR'ün 01.02.2010'da sanık Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in başkanı olduğu Belediye'de sanık Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in oluru ile hukuk müşavirliğinde işe başladığı tarafımızca öğrenilmiştir. Sayın hakimin kendisi ile aynı hanede oturmakta olan kızının işvereninin yargılaması, Sayın Hakim'in kızının iş yerindeki görevinin sanığı hukuki mütalaa vermek olması ve işe dava başladıktan sonra başlaması kamuoyunda tartışmalara yol açabilecek bir durumdur.
Yukarıda açıkladığımız nedenlerle vekil edenin Hakim Veli Orbay ÖZGÜR'ün davadan çekilmesini istemektedir” deniliyor.

SORULARIMIZDAN KÖŞE BUCAK KAÇTILAR
Öte yandan iddialarla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hakim Veli Orbay Özgür ve Büyükerşen tarafından belediyede işe başlatılan Meltem Simge Özgür'ün sorularımızdan köşe bucak kaçmaları dikkat çekti.

BU İLK DEĞİL
Bu olay akıllara 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Eskişehir Seçim Kurulu Hakimi olan Mustafa Kemal Tüfenk'in kızı Sıla Tüfenk'in Büyükerşen'in tartışmalı bir şekilde kazandığı seçimlerin ardından aynı şekilde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde şehir plancısı olarak işe başlatılmasını hatırlattı. 2004 seçimlerinde CHP'nin seçim listesi saatinde getirilmediği gerekçesi ile seçim kurulu tarafından kabul edilmemiş, oy sayımında ise uzun süre AK Partili aday yarışı önde götürmüş, oyların yüzde 86'sı sayıldığında 7200 oyla seçimi AK Parti önde götürmekte iken elektriklerin kesilmesinin ardından seçim hakimi Mustafa Kemal Tüfenk tarafından kimse içeri alınmamış, sonuçta 9000 oy farkla Büyükerşen'in seçimi kazandığı açıklanmıştı. Birleştirme Tutanakları'nın Mustafa Kemal Tüfenk tarafından açıklanmaması tepki çekmişti.

vakit




Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,849 µs