arşiv şoku | " /> arşiv şoku | "/>

En Sıcak Konular

PKK'ya arşiv şoku

8 Mart 2010 08:21 tsi
PKK'ya arşiv şoku 
Avrupa'da önce İtalya, ardından Fransa'da yapılan operasyonlarla iyice köşeye sıkışan PKK en büyük darbeyi ise Belçika polisinin yaptığı operasyonda yedi.

Belçika'da geçen hafta düzenlenen operasyonlarda üst düzey adamları tutuklanan PKK'nın yıllardır aranan arşivinin önemli bir kısmının ele geçirildiği öğrenildi. Bir evde ele geçirilen 6 bilgisayara gizlenmiş dosyalardaki bilgiler, örgütün uluslararası ilişkiler ağı ve kara para hareketini ortaya çıkardı.

Avrupa'da önce İtalya, ardından Fransa'da yapılan operasyonlarla iyice köşeye sıkışan PKK en büyük darbeyi ise Belçika polisinin yaptığı operasyonda yedi. MİT'in verdiği bilgiler ışığında Fransız ve Almanların işbirliğiyle Belçika'da yapılan operasyonda PKK'nın arşivine ulaşıldı.

Belçika'da Roj TV binası ile PKK Kongra-Gel örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen çok sayıda ev ve işyerine geçen hafta düzenlenen operasyonlarda şok bir gelişme yaşandı. Örgütün Avrupa sorumlusu Remzi Kartal ile kasası olarak bilinen Zübeyr Aydar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve tutuklandığı operasyonlarda örgütün arşivinin önemli bir bölümü de Belçika polisinin eline geçti.

KANDİL'DEN 'ARŞİVİ KORUYUN' TALİMATI

Belçika polisinin 300 polisle sabahın erken saatlerinde ve eş zamanlı olarak bir çok noktada düzenlediği operasyonlarda bir evde ele geçirilen 6 adet bilgisayarda örgütün gizlenen arşivinin büyük bir bölümü ortaya çıktı. Operasyonların duyulmasının ardından Kandil'den Belçika'daki örgüt yöneticilerine gönderilen şifreli mesaj da Belçika istihbaratının teknik takibine takıldı. Arşivin korunması talimatının verildiği mesajdan sonra soruşturmanın hassasiyetini artıran Belçika polisi, İnterpol ve Türkiye Emniyeti'yle bağlantıya geçti.

TÜRKİYE'DEN UZMAN EKİP İSTENDİ

Türkiye Emniyeti ile bilgi paylaşımı yapan Belçika polisi, ele geçirilen bilgilerin ayrıntılı şekilde incelenebilmesi için Türk emniyetinden yardım istedi. Yıllardır yoğun şekilde mücadele ettiği terör örgütü PKK hakkında uzmanlaşan Türkiye Terörle Mücadele polisi ise düzenlenen operasyonlarla ilgili kendi hazırlıklarına başladı. PKK konusunda uzman olan 5 polisin Belçika'ya hareket etmek üzere hazırlıklara başladığı belirtilirken, örgütün arşivinin ele geçmesinin, PKK'da da telaş yarattığı öğrenildi.


Bahane bu kez Belçika oldu

PKK yandaşları, sokakları karıştırmak için her bahaneyi kullanıyor. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yapılan izinsiz gösteriye, polis müdahale etti. Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonu bahane eden Esentepe Mahallesi'nde bir araya gelen grup, yola barikat kurarak ateş yaktı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerine taşla saldıran gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Grup, polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara dağıldı.)


PJAK lideri Belçika'ya iade

Almanya'nın Köln kentinde geçtiğimiz gün yakalanan PKK'nın İran kanadı PJAK'ın lideri Hacı Ahmedi'nin Belçika hükümetinin talebi üzerine bu ülkeye iade edileceği açıklandı. Avrupa ülkelerinden Kürt gençlerini terör eğitimi vermek üzere toplayıp Kuzey Irak'a götüren PKK'ya bağlı PJAK örgütünün lideri Ahmedi, Brüksel'de düzenlenen son operasyon esnasında Almanya'ya kaçmıştı. Cuma günü akşam saatlerinde Alman polisi tarafından gözaltına alınan Ahmedi'nin, Türk istihbarat birimlerinin Alman istihbarat birimlerine verdiği bilgiler doğrultusunda yakalandığı öne sürüldü. Köln polisi, "Ahmedi'nin gözaltına alınmasının Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde gıyabında yürütülen uyuşturucu davası ile ilgili değil. Belçika adli mercileri tarafından bize iletilen iade talebi doğrultusunda yakalandı" açıklamasını yaptı.

aa



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs