ölüm tehdidi | " /> ölüm tehdidi | "/>

En Sıcak Konular

Gizli tanıklara ölüm tehdidi

8 Mart 2010 08:15 tsi
Gizli tanıklara ölüm tehdidi 
Ergenekon'un Erzincan ayağında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Medyada yer alan haberler, delil karartma amacıyla yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ortaya koyuyor.

14 sanıklı iddianamede ifadeleri yer alan gizli tanıklar da büyük baskı altında. Üç tanığın 3 gün önce Ankara'ya kaçırıldığı fotoğraflarla belgelenmişti. Diğer tanıklara ise 'ölüm tehditleri' içeren mektupların gönderildiği öğrenildi. Mektuplarda 'ifadenizi değiştirmezseniz sizi ve ailenizi ortadan kaldırırız' şeklinde cümlelerin yer aldığı belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, söz konusu mektuplar savcılıkta.

"HEPİNİZİ ÖLDÜRÜRÜZ"

Ergenekon'un Erzincan ayağında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Delil karartma amacıyla yoğun bir çalışma yürütülüyor. Tüm bu iddiaların göbeğinde CHP'nin ve bazı medya organlarının olması durumu daha da vahim hale getiriyor. Başında milletvekili Ahmet Ersin'in bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti daha önce Erzincan'a gelip gizli tanık Munzur'la görüşmüştü. Jandarma istihbarat elemanlarının koordine ettiği görüşmede gizli tanığa, tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki ifadelerini değiştirmesi yönünde baskı yapıldığı iddia edilmişti. Buluşmayı ilk başta yalanlayan Ahmet Ersin, daha sonra gizli tanıkla yaptığı görüşmeyi itiraf etmek zorunda kalmıştı. Ardından üç gizli tanık gizli bir operasyonla Ankara'ya götürüldü. Bu organizasyonda da yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin aktif rol aldığı ortaya çıktı. CHP Milletvekili Erol Tınastepe, bir gazetede çıkan habere göre gizli tanıklarla Ankara'da görüştüğünü kabul etti. Ankara'ya götürülen gizli tanıklara ciddi meblağlarda para teklif edildiği belirtiliyor. 50 bin TL'nin de peşin verildiği iddia ediliyor. İfadelerini değiştirmeleri yönünde beyan vermeleri durumunda 200 bin TL'nin daha ödeneceğinin vaat edildiği belirtiliyor.

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ifadeleri bulunan gizli tanıkların tamamı büyük baskı altında. Sürekli tehdit ediliyorlar. En son bazı gizli tanıklara 'ölüm tehditleri' içeren mektupların gönderildiği belirlendi. Tanıkları ve ailelerini hedef alan mektuplarda 'ifadenizi değiştirmezseniz sizi ve ailenizi ortadan kaldırırız' ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Tanıklar, kendilerine ulaşan mektupları savcılığa bildirdi.

Erzincan Ergenekon Soruşturması'nın gizli tanıklarından Fırat'ın Erzurum savcılarına verdiği ifadede iddia ettikleri bir bir uygulanıyor. Fırat, "Jandarmalarca Erzincan Adliyesi'ne götürüldük. Pastane sahibi E.E. sürekli yanımızdaydı. Bize 'Sizi CHP milletvekilleri ile görüştüreceğim. Ankara'da yüksek hâkimlerle, başsavcıyla görüştüreceğim. 'Erzurum'da baskı altında ifade verdik' diyeceksiniz. Yeniden ifade vereceksiniz." demişti.

SAVCI UYARMIŞTI: BÜYÜK BASKI VAR

İddianameyi hazırlayan özel yetkili Erzurum cumhuriyet savcısı da gizli tanıklara baskı olduğu ve acilen dinlenmeleri gerektiği uyarısında bulunmuştu: "Gizli tanıklar üzerindeki ifadelerini değiştirmelerine yönelik baskılar devam ettiğinden, (...) yargılamanın selameti açısından büyük önem arzetmesi nedeniyle mahkemenizce bu tanıkların en kısa sürede dinlenmesi gerektiği düşünülmüştür." 

zaman



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs