En Sıcak Konular

Baykal: Siyaset camiye, kışlaya, yargıya bulaştırılıyor

7 Mart 2010 15:59 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti iktidarının, yapmış olduğu çalışmalarla anayasayı değiştirme çabası içinde olduklarını belirterek, "Siyaset camiye, kışlaya ve yargıya bulaştırılıyor" dedi.

Ahi Çarşısı Düğün Salonu'ndaki CHP Kırşehir İl Başkanlığı Kongresi'ne katılan Deniz Baykal,

kürsüye, üstünde 'AK Parti açılım paketi' yazan bir kutu, kömür, yağ ve makarnayla çıktı.

Deniz Baykal, ilk olarak çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıları anlatırken, iktidarın içinde bulunduğu borç durumu ve özelleştirmelere değindi.

Son günlerde iktidarın anayasa değiştirmene çabasında olduğunu öne süren Baykal, şunları söyledi: "Siyaset camiye, kışlaya ve yargıya bulaşmaz. Cami, tartışma yeri değildir. İnanmış insanların sükûnet gösterdiği yerdir. Siyaset ise kavgaların, tartışmaların odağında bir yerdir. Eğer siyaseti camiye sokarsan, camide siyasette bozulur. Eğer siyaseti kışlaya sokarsan kışla da bozulur. Ayrı siyasi görüşten askerler kışlada askerlik yapıyorlar. O zaman içte askerler tartışmaya ve kavga etmeye başlarlar. AK Parti iktidarı son olarak siyaseti yargıya sokmak isteyerek, anayasayı değiştirmek için çalışıyor. Ama bunu başaramayacaklar. Yargı ve Anayasa Mahkemesi her şeyin üstündedir."

Baykal, Türkiye'nin büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu ve 8 yıldır iktidar hükümeti olan AK Parti'nin bir takım yanlışlar yaptığının altını çizdi.

Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümetin yok yere bu kadar para harcamadığını ileri süren Baykal, "Dışarıdan bir sürü borç paralar alarak harcamalar yaptı. Bu denli çok paralar alarak, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin de harcanan parayı AK Parti 8 yılda harcadı. Aynı zamanda iktidar 8 yılda milletin devletle ortaklaşa yaptığı yerleri özelleştirdi. Bu özelleştirmeyle hükümet 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde en büyük miras yedi oğlan olarak anılacaktır." şeklinde konuştu.

Özellikle yılbaşından itibaren memura ve emekliye yapılan zamları da eleştiren Baykal, şunları söyledi: "Emekliye ve memura çok küçük oranlarda zam yapıldı. Yapılan zam zaten iki ayda diğer ürünlere yapılan zamlarla gitti. Memura ve emekliye yeterince sahip çıkılmıyor. Emekliye 1.83 zam yapıldı. Bu sonda olan 3 rakamına çok bayılıyorum. Güya bu 3 rakamını koyarak hak yenmiyor. Hangi kuyumcunun terazisinde tartınız merak ediyorum."

cha



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs