gizli Amerika ve Obama raporu | " /> gizli Amerika ve Obama raporu | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'in gizli Amerika ve Obama raporu

7 Mart 2010 12:47 tsi
İsrail'in gizli Amerika ve Obama raporu İsrail Dışişleri Bakanlığı gizli bir Obama raporu hazırladı. Raporda, Obama yönetiminin Filisinlilerin taleplerine daha yakın olduğu belirtildi.

Bakanlık tarafından hazırlanarak diplomatik temsilciliklere dağıtılan bir hizmet içi raporda, İsrail ile Filistinliler arasında yakınlaşmanın sağlanmasına yönelik görüşmelere hazırlık amacıyla yapılan temaslarda, Obama yönetiminin Filistin taleplerine daha yakın bir duruş sergilediği belirtildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, kısa süre önce Dışişleri Bakanlığı'nın stratejik politikalara odaklı Siyasi Araştırmalar Merkezi'nce dağıtılan raporda, "Amerikalıların son söylemleri, görüşmelerin çerçevesi ve yapısıyla ilgili olarak, kısmen ve ihtiyatla da olsa Filistin talepleriyle örtüşen ifadeler taşıyor" görüşüne yer verildi.

"ABD yönetiminin can alıcı konular üzerinde açıklama yapmaktan dikkatle kaçındığı" kaydedilen rapora göre Washington, hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, hem de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kendi ülkelerinde karşı karşıya bulundukları iç sorunların farkında.

BARIŞ OBAMA'NIN İLK GÜNDEM MADDESİ DEĞİL

Raporda, barış görüşmelerinin Obama yönetiminin gündeminde ilk sırada yer almayacağı ifade edildi. Rapora göre, ABD yönetimi İsrail ile Filistinliler arasında yakında başlayacak dolaylı görüşmelere ağırlığını koymak yerine Kasımdaki Kongre seçimlerine yoğunlaşacak.

Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Kahire'deki son toplantılarında benimsedikleri karar uyarınca, İsrail ve Filistinlilere barış görüşmelerine yeniden başlamaları için 4 aylık bir süre verilmişti. Bu süre içerisinde ABD yönetiminin Orta Doğu Temsilcisi George Mitchell, taraflarla görüşmelerde bulunacak.

Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Komitesi de bugün toplanarak dolaylı yoldan görüşmelerin yeniden başlatılmasını değerlendirecek.
 
aa



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs