En Sıcak Konular

ABD'nin Temsilciler Meclisi kararına, Hindistan'dan tepki

5 Mart 2010 20:21 tsi
1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan tasarıya bir oy farkla onay veren ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne Hindistan'ın eski Ankara Büyükelçisi ve araştırmacı yazar Gajendra Singh'ten tepki geldi.

Eski büyükelçi Singh, yapılan haksız davranışın eski sömürgeci güçlerin Doğu ve Güney ülkeleri üzerinde uyguladığı eski bir siyasi taktiği olduğunu dile getirdi. Cihan'a konuşan eski Ankara Büyükelçisi Singh, Türkiye'nin Azerbaycan'la ilişkileri tehlikeye atma pahasına Ermenistan'la ilişkileri normale çekme çabalarını yakından izlediğini söyleyerek, Türk Dışişlerinin komşuları ile ilişkilerini iyileştirme çabalarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Singh'e göre batılı ülkelerin özellikle Asya ve Afrika ülkeleri üzerine siyasi baskı yapmak için kullandığı bu taktik çok eski sömürgeci mantığın eseri. Singh, ABD'de Kongrenin alt bölümünde görüşülen 'soykırım' iddialarının benzerinin yakında İsveç ve İngiltere'de de yaşanacağını belirtirken, olayın siyasi bir araç olarak kullanıldığını dile getirdi.

Türkiye ve çevresindeki ülkeler üzerine yaptığı özel akademik çalışmalarla tanınan araştırmacı yazar Gajendra Singh, Hindistan'da Orta Doğu üzerine yaptığı analizlerle bilinmiyor. Özellikle lobileri ve basını kullanarak doğulu ülkeler üzerine baskı kuran batılı ülkelere karşı aynı taktikle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Singh, İngilizlerin 1857'de Hindistan'da ve diğer sömürgelerinde, Amerika'nın ve İngiltere'nin Kızılderililere, ve Irak'ta Araplara, Fransızların 1954-62 arasında Arnavutluk'ta gibi ülkelerde yaptığı soykırımların başta Türk basını olmak üzere doğu basınında gündeme alınması gerektiğini dile getiriyor.

cihan



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,420 µs