En Sıcak Konular

Erdoğan: Kimsenin hakkı yok

5 Mart 2010 19:27 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin ekmeğini kazanmak isteyen özürlü vatandaşlara engel çıkarmaya hakkı olmadığını belirterek, engel çıkaranların özürlü olduğunu söyledi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Hayata Sarılmak' isimli programın açılışında konuştu. Erdoğan, hiç kimsenin farklı uygulamalara maruz bırakılamayacağına işaret ederek, "Doğuştan ve sonra ortaya çıkan her türlü özellik hassasiyetle ele alınmalıdır. Bizler önce insanız, hiçbirimiz kaderimizi kendi ellerimizle tayin etmedik. Doğuştan varolan hususiyetlerimiz, hiçbirimizin tercihi değildir." dedi. Kendilerinin özürlülere yönelik sosyal politiklarının yardım eksenli değil hak eksenli bir politika olduğunu ifade eden Erdoğan, "Özürlü kardeşlerimiz, vatandaşlarımız için yapılan hiçbir yatırımı, hiçbir düzenlemeyi bir lütuf ve imtiyaz olarak görmedik, görmüyoruz. Her alanda olduğu gibi özürlülerin sorunları noktasında da Türkiye'de ilkleri başaran bir hükümet olduk." diye konuştu. Hükümet olarak özürlülerle ilgili tarihi adımlar attıklarını anlatan Erdoğan, eğitimde feda edilecek hiçbir vatandaşlarının olmadığını ilan ettiklerini kaydetti.

Bir hanımefendi ile arasında geçen diyaloğu konuşmasında anlatan Erdoğan, "Bir hanımefendi yanıma yanaştı, çocuğu yanında özürlü. Merak ettim. 'Ben teşekkür etmek için geldim başbakanım, bize her ay 432 TL veriyorsunuz ben onunla geçiniyorum' dedi. Bununla geçinilir mi? Anadolu olunca tabi farklı şartlar oluyor. Daha sonra beyinin durumunu öğrendik ve gerekeni yaptık." şeklinde konuştu.

Sosyal devlet olmanın gereğini yapmaya çalıştıklarını kaydene Erdoğan, "Demokrasiye, laikliğe, hukuk devleti olmaya ne kadar önem veriyorsak en az onlar kadar sosyal devlet olmaya önem veriyoruz ve vereceğiz." ifadelirini kullandı. Yaklaşık 220 bin özürlüye bakım desteği verdiklerini söyleyen Erdoğan, bugün itibarıyla 470 bin kişiye özür oranına göre 185 ile 270 bin lira arasında değişen rakamlarda aylık ödendiğini ifade etti. Özürlülerin fırsat eşitliğinden yararlanmasını son derece önemli gördüklerinin altını çizen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Özürlü kardeşlerimizin de fırsat eşitliğinden yararlanmasını son derece önemli buluyoruz. Özürlü vatandaşlarımız serbestçe seçtikleri bir işte hayatlarını idame ettirme haklarına sahip olsun. Şimdi sahipler. Özürlü kardeşlerimiz 'Ben oturduğum yerde kuru kuruya para almak istemiyorum, emeğimin karşılığını almak istiyorum' Bunu diyen çok kardeşlerimiz var, o da tabii bambaşka bir güzellik. Bunları da çok gördüm ve iftihar ettim. Onun için de kimsenin özürlü vatandaşlarımıza bu konuda engel üretmek, zorluk çıkartmak gibi bir hakkı olamaz. Eğer yapıyorsa o kişilerin kendisi özürlüdür. Hükümet olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları büyük bir ciddiyetle yerine getiriyoruz. Özürlülerin istihdamı noktasında işverenlerimize önemli teşvikler sağladık. Meslek edindirme kurslarımızın sayısı bugün itibarıyla Türkiye'de 760'a çıkarıldı. İşveren sigorta primlerin tamamı devlet hazinesinden karşılanıyor."

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs