En Sıcak Konular

Bahçeli'den ilk açıklama

5 Mart 2010 16:18 tsi
Bahçeli'den ilk açıklama MHP lideri Devlet Bahçeli, “ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Sözde Ermeni Soykırım İddialarıyla İlgili Aldığı Karara” sert çıktı.

AK Parti hükümetinin dış politikasını yerden yere vuran Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a Nisan ayında gitmeyi planladığı ABD ziyaretini askıya almak, protokollerin geri çekilmesi başta olmak üzere 4 somut öneride bulundu.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, “AKP Hükümetinin, uluslararası ilişkilerdeki teslimiyetçi ve pısırık siyaseti ülkemizi her geçen gün yeni bir batağa sürüklemektedir” dedi. Alınan karardan tamamen AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı sorumlu tutan Bahçeli'nin açıklamasından satır başları şöyle:

Başbakan Erdoğan’ın, ecdadımızın tarihini “faşizan yaklaşım” olarak yorumladığı, “isyan elebaşlarına” övgüler düzdüğü süreçte, ABD’nin Türk milletini soykırımcı olarak göstermesi sürpriz olmamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, bu küstah kararı reddetmekte ve ABD’nin; soykırımla ilgili aradığı acı örnekleri bulması için kendi tarihine bakmasını önermektedir.

Aziz milletimizin soykırımcı olmadığı yönündeki tarihi hakikati kabul ettirmek yerine, Ermenistan’la yakınlaşmayı ve bunu protokole bağlamayı paravan yapmaya çalışan AKP hükümetinin, bu kararla birlikte dış politikası çökmüş ve harabeye dönmüştür.

Önümüzdeki günlerde, ABD’nin sözde soykırımı resmen tanıması halinde, doğrudan Türkiye’yi muhatap alacak hukuki bir tazminat sürecinin başlatılması riski karşımızda durmaktadır.

ABD’nin, Ermeni soykırım yasasını, Ermenistan’la ilişkileri normalleştirmesi ve kara sınırını açması için Türkiye üzerinde bir baskı aracı olarak kullanmaya devam edeceği anlaşılmaktadır.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonunda alınan karar, ecdadımızı soykırımcı olduğunu iddia ederek seçilen ABD Başkanı’nı, geçen yıl TBMM’de ayakta ve heyecanla alkışlayan AKP zihniyetinin çok büyük bir mağlubiyeti ve aşağılanmasıdır.

HÜKÜMETE ÖNERİLER
1- Bugüne kadar taviz vererek ve aşağıdan alarak girdiği bütün uluslararası ilişkileri milli menfaatler lehine yeniden değerlendirmeli,

2- Ermenistan’la imzalanan ve TBMM’de bekletilen protokolleri geri çekmeli;

3- Kıbrıs, AB ile ilişkiler ve Peşmergeyle yakınlaşma konularında, ABD ile kurduğu sözde stratejik ve model ortaklığını gözden geçirmelidir.

4- Başbakan Erdoğan, Nisan ayında gitmeyi planladığı ABD ziyaretini askıya almalı ve ABD’nin taşeronu olmaktan bir an önce vazgeçmelidir.

 

 



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,900 µs