En Sıcak Konular

Öcalan: Geceleri uyuyamıyorum

5 Mart 2010 16:17 tsi
İMRALI Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çarşamba günkü görüşmede avukatlarına, geceleri uyuyamadığını, sağlık sorunlarını anlattığı, prostat gibi yaşla ilgili hastalıklarının bulunduğu söyledi.

İmralı Adası’nda yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne 14 Kasım’da nakledilen Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatları Cengiz Çiçek ve Şakir Demir, geçen çarşamba günü Gemlik’ten ‘Tuzla’ gemisiyle adaya giderek müvekkilleri Öcalan ile görüştü. Avukatlarının anlattığına göre Öcalan, sağlık sorunlarından söz ederken şöyle dedi:

“Geceleri uyuyamama durumum devam ediyor. Nefes alıp vermekte zorluk çekiyorum. Yine prostat vb. yaşla alakalı hastalıklarım da var. Ama koşullara dayanmaya çalışıyorum. Bu saatten sonra da bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. 11- 12 yıldır burada dayandım, dayanmaya çalışacağım. Ben dayanırım da diğer arkadaşlar dayanır mı bilemiyorum. İleride koşullar değişir mi bilmiyorum. Sonuçta sağlığım cezaevi sistemine bağlıdır, sağlık sorunlarım bu şekilde ele alınmalıdır.”

BERLUSCONİ VE İTALYAN SOSYALİSTLERİ

Görüşme sırasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de gündeme gelince Öcalan, İtalya Başbakanı Berlusconi ve kadınlar konusunda da yorum yaptı. Bir süre önce bir İtalyan gazetesine köşe yazıları da yazdığı belirtilen Öcalan şunları söyledi:

“Yine kadın konusuyla ilgili olarak Berlusconi’den bahsetmek istiyorum. Berlusconi kadınlara yaklaşımı yönüyle çok ön plana çıktı, çok tartışılıyor İtalya’da. Berlusconi’nin bir tespiti vardı, buna dikkat çekmek istiyorum. Berlusconi ‘Ben bütün İtalyanların hayallerinde yaşamak istediklerini yaşıyorum, o yüzden hedef gösteriliyorum’ diyor. Berlusconi kendi açısından doğru bir tespitte bulunmuş. Berlusconi kapitalist sistemin temsilcisi durumundadır. O yüzden İtalyan sosyalistlerine buradan sesleniyorum. İtalyan sosyalistlerine çağrımdır. Berlusconi’nin yaşadıklarıyla İtalyan halkının hayalindekileri aşacak felsefi temele dayanan bir kadın- erkek birlikteliğini yaratmak zorundasınız. İtalyan sosyalistlerinin bir görevidir bu; Yani Berlusconi’nin yaşadıklarına ve İtalyanların hayallerinde yaşattıkları kadın- erkek anlayışına alternatif bir kadın-erkek anlayışı yaratmalılar.”



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs