En Sıcak Konular

Gizli Tanık 'Munzur' Ankara'ya kaçırıldı

5 Mart 2010 10:41 tsi
Ergenekon'un Erzincan ayağının gizli tanıklarından 'Munzur'un, dün Ankara'ya kaçırıldığı öğrenildi. Gizli tanıkla ilgili bir medya operasyonu yapılması planlanıyor.

Gizli tanığın Ankara'ya götürülmesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve ulusal bir haber ajansının rol aldığı iddia ediliyor. Alınan bilgilere göre, 200 bin lira para teklifi yapılan gizli tanığın kameralara konuşturularak daha önce savcılığa verdiği ifadeleri yalanlaması planlanıyor. Operasyonu organize eden ismin ise daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Erzincan İl Jandarma Komutanı Ali Tapan olduğu iddia ediliyor.

Munzur, iddianamede yer alan ifadesinde İliç Savcısı Bayram Bozkurt'a kurulmak istenen kadın ve silah komplosunu ayrıntılarıyla anlatmıştı: "(...) Şenol komutan benden bir masa donatarak İliç savcısını mutlaka çağırmamı istedi. Telefonla arayıp davet ettim. Savcı bey girdiğinde Şenol komutanın yanında bayanlarla beraber oturduğunu görünce Bana 'Kim bunlar?' diye sordu. Ben de 'Savcım bu bayanları Şenol komutan getirdi. Sizinle tanıştıracakmış.' dedim. Durumdan rahatsız olan İliç savcısı geri dönüp işyerinden ayrıldı. Şenol komutan bana bir kalem kamera vermişti. Savcı bey geldiğinde onun bayanlarla olan ilişkisini bu kamerayla çekecektim. Fakat olmadı. Bunu başarmış olsaydık ilerleyen safhada savcıyı bayanlarla birlikte daha önceden ayarlamış olduğumuz bir eve götürecektik. Bu evde Şenol komutanın daha önce bana vermiş olduğu siyah renkli 14'lü diye tabir edilen tabancayı savcı beyin bulunduğu evdeki çekyatın bir kenarına bırakmamı söylemişti. Şenol komutan tabancayı bana verirken 'Bu tabancayı İliç savcısının yanında bulunan çekyatın arkasına koy, savcı bayanlarla eğlenmeye başlayınca oraya operasyon yapacağız. Savcıyı fuhuştan alacağız, ayrıca ruhsatsız silah bulundurmaktan işlem yapacağız.' demişti."

Zaman



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs