En Sıcak Konular

Putin'den Maliye Bakanı'na ilginç cevap

5 Mart 2010 10:32 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin emekli maaşlarına 1 Nisan'dan itibaren yüzde 6,3 zam yapılmasını istedi.

Ancak Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, bütçe açığının artmasına neden olacağı gerekçesi ile zam kararıan karşı çıktı. Geri adım atmayan Putin de Maliye Bakanı'na "Yunanistan değiliz... Paramız var. Bunu yapmak zorundayız." karşılığını verdi.

Rusya'nın makro ekonomik dengelerinin olumlu olduğunu, Yunanistan gibi bazı ülkelerde maaşlarda artışın dondurulmasının kendileri için örnek teşkil edemeyeceğini ifade eden Rusya Başbakanı, "Paramız var. Emekli maaşlarına yapılacak zam makro ekonomik dengeleri bozmaz... Bölgelerde konut giderlerinde artış var... Sosyal yaşamın iyileştirilmesi için destek sağlamak zorundayız. Halkımıza karşı önemli bir sorumluluğumuz. Bunun için gerekli hazırlıkları bir an önce yapın." emrini verdi.

Emekli Fonu'ndaki açığın 2010 bütçesinde 170 milyar ruble (5,71 milyar dolar) olduğuna dikkat çeken Kudrin, Putin'in zam talebine sert bir şekilde karşı çıktı. Yasalara göre enflasyonun aşırı derecede artması ya da Emekli Fonu'nun kar etmesi durumunda emeklilere zam yapılabileceğini hatırlatan bakan, "Emekli Fonu'nda zarar sürekli artıyor. Ortada kar yok. Enflasyon rakamları ise 2010'da yüzde 5,6-7,5 aralığında olması bekleniyor. Bu da geçen yıla göre daha düşük bir enflasyon rakamı. Bu yüzden yasa herhangi bir artış için izin vermiyor." uyarısında bulundu.

"Paramız var. Bunu yapmak zorundayız." karşılığını veren Rusya Başbakanı, "Geçen yıl enflasyonun düşürülmesinde başarılı olduk... Bu yıl da makro ekonomik dengelerin planlandığı şekilde korumaya devam edebiliriz." dedi. Planlanan maaş zammının emekli aylıklarına bin ruble (33 dolar) olarak yansıması bekleniyor.

cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs