'Firar' oyunu | " /> 'Firar' oyunu | "/>

En Sıcak Konular

Silivri'de 'Firar' oyunu

5 Mart 2010 09:52 tsi
Silivri'de 'Firar' oyunu
Türkiye'nin en güvenlikli cezaevi olarak gösterilen ve birbirinden ünlü isimlerin tutuklu olduğu Silivri Cezaevi bugün ilginç bir eğitim çalışmasına sahne olacak.

Ergenekon ve Balyoz soruşturmasından tutuklanan ünlü isimlerin kaldığı Silivri Cezaevi'nde ilginç seminer. 8 ilin jandarma alay komutanlarını bir araya getirecek eğitim çalışmasının konusu çarpıcı: Güvenlik ve olası firar durumunda alınacak önlemler.

Türkiye'nin en güvenlikli cezaevi olarak gösterilen ve birbirinden ünlü isimlerin tutuklu olduğu Silivri Cezaevi bugün ilginç bir eğitim çalışmasına sahne olacak. Cezaevi güvenliği ve firar durumuna karşı alınacak önlemlerin işleneceği seminer eğitim çalışmasına İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar başkanlık edecek. Bu önemli toplantıya İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Kırklareli il jandarma alay komutanları da katılıyor. Seminerde cezaevine olası bir saldırı, mahkumların firarı, toplu isyan gibi konularda neler yapılması gerektiğine yönelik senaryo çalışması yapılacak. Bu tür olayların engellemesi veya müdahalesine ilişkin taktikler masaya yatırılacak. Bu arada Silivri'de duruşmalara bir hafta ara verildi.

TRAFO PATLAYINCA HAVAYA ATEŞ AÇILMIŞTI
Ergenekon tutuklusu önemli isimlerin kalması nedeniyle cezaevinde her an bir saldırı ya da olay beklentisi içinde olan jandarma, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında trafo patlaması sonucu saldırı düşüncesiyle alarma geçmişti. Ergenekon tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay'ın '28 Temmuz'dan bu yana elektrikler kesik. Ara ara veriliyor. Günde bir saat televizyon seyredebiliyoruz. Tabiri caizse adaleti mumla arıyoruz'' sözleri 'Silivri Cezaevi'nde neler oluyor?' sorusunu akıllara getirmiş, olayın arka planında ilginç bir gerçek çıkmıştı.  28 Temmuz akşamı cezaevi trafosu patlayınca 4 nolu bölümün tüm elektriklerinin kesildiği jeneratörlerin de devreye girmemesi üzerine bölümün karanlığı gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Jandarma olası bir firar girişimine karşı alarma geçmiş, havaya ateş açmıştı.

akşam

 




Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs