jest | " /> jest | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'dan 1 numaraya jest

5 Mart 2010 08:32 tsi
Başbuğ'dan 1 numaraya jest 

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, kendisini havaalanında karşılayan Erzincan iddianamesinin 1 numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Berk'e jest yaptı.

Kars'ta gerçekleştirilen 2010 Sarıkamış Kış Tatbikatı'nı izlemek üzere kente giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanlarını Erzincan'daki Ergenekon iddianamesinde 1 numaralı sanık olarak geçen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk karşıladı. Org. Başbuğ, karşılama töreni sonrasında, Org. Berk'i aracına davet ederek, tatbikat bölgesine birlikte hareket etti.

GÜNDEMİN TARTIŞMALI İSMi

Her yıl rutin şekilde geçen ve gündeme ancak askeri hedeflerin vurulduğu görüntülerle gelen Kış Tatbikatı, bu yıl tatbikatı yönetecek isim nedeniyle gündemin en tepesine yerleşti. Erzincan iddianamesinde 1 numaralı şüpheli olarak terör örgütü liderliğiyle suçlanan 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'in yöneteceği tatbikat başlamadan önce Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün tatbikatı izlemeye gitmeyeceği medyada yer aldı. Dün sabah saatlerinde önce Genelkurmay Başkanlığı, ardından Başbakan Erdoğan yaptıkları açıklamalarla komutanlar dışında zaten kimsenin tatbikatı izlemeye gitmeyeceğini duyurdu. Bu şartlar altında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla Kars’a indi. Komutanları, Erzincan iddianamesinin 1 numaralı sanığı Orgeneral Saldıray Berk karşıladı.

KIŞLADA ÖĞLE YEMEĞİ

Karşılamadan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Saldıray Berk’i aracına davet etti ve birlikte Kazım Karabekir Kışlası’na geçtiler. Komutanlar kışladaki öğle yemeğinin ardından tatbikatın yapılacağı Cumhuriyet Köyü’ne geçtiler. Kış Tatbikatı- ’nın yapılacağı Sarıkamış’ta kar bulunmuyor. Allahu Ekber dağlarında yapılan Kış Tatbikatı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çetin kış şartlarındaki harekat yeteneklerini kanıtlaması açısından büyük önem taşıyor.

MAHKEME 4 MAYIS’TA

Bu arada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklu, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de 1. sanık sıfatıyla yer aldığı "Erzincan Soruşturması" nın ilk duruşması 4 Mayıs'ta yapılacak.

bugün




Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,294 µs