En Sıcak Konular

Vali vekili, eylemci kız öğrencileri ikna etti

2 Mart 2010 19:57 tsi
Van'daki Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan ve eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle eylem başlatan kız öğrenciler, Vali Vekili Hasan Yılmaz ile görüştükten sonra eylemlerini sonlandırdı.

Selimbey Mahallesi Kaptan Sokak'taki Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızların Vali Münir Karaloğlu ile görüşmek istediğini ancak Karaloğlu'nun, il dışında olması nedeniyle kendisinin kızlarla görüştüğünü ifade etti.

Vali Vekili Yılmaz, şunları kaydetti:

''Kız Yetiştirme Yurdu'nun Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünde bulunan 13 kız çocuğumuz, Uğur Çimen'in müdür olmasını istedikleri için böyle bir girişimde bulunmuş. Kızlarla görüşerek, onları ikna ettim. Şu an için her şey kontrol altında. Kapıları açtık. Kızların bazılarında ufak tefek çizikler var. Olay yerinde bekleyen ambulanslar kızlarımıza gerekli müdahaleyi yapıyor.''

Bir gazetecinin, ''sorun çözüldü mü'' sorusu üzerine Yılmaz, ''sorunun çözümü için söz verdik. Sorun kalmadı'' şeklinde yanıt verdi.

Kızların eylem sırasında içindeki eşyaları ateşe vermesiyle odada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Eyleme katılan bazı kız çocukları, ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Van'da Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan bir grup kız öğrenci, eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle akşam saatlerinde eylem başlatmış, odalarının kapısına ranza dayayarak, çarşafları ve minderleri ateşe vererek aşağı atmıştı.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs