En Sıcak Konular

Doğan'ın avukatlarından itiraz

2 Mart 2010 17:19 tsi
Doğan'ın avukatlarından itiraz Balyoz Soruşturması'nda tutuklanan 1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başvurarak Doğan hakkındaki tutuklama kararına itiraz etti.

Çetin Doğan'ın korumalı askeri lojmanda kaldığını, kaçma ve delilleri karartma tehlikesinin olmadığını belirten avukatları, tahliye talebinde bulundu.

Mahkemeye verilen 13 sayfalık dilekçede emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı'na atanmasının ardından verilen görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmesinden tedirgin olan belli odak ve merkezler tarafından hedef haline getirildiğini öne sürüldü. İftiralar ve asılsız ihbar mektuplarıyla Çetin Doğan'ın şahsında tüm TSK'nın şaibe altında bırakıldığının amaçlandığı belirtilen dilekçede Çetin Doğan’ın 70 yaşında olduğunu ve çeşitli sağlık sorunları yaşadığı ifade edildi.

Dilekçenin devamında şunlara yer verildi:
“Balyoz Güvenlik Harekat Planı belgesinde 'Orgeneral Çetin Doğan-Balyoz Sıkıyönetim Komutanı' diye bir imza bulunmamaktadır. Askeri yazışma kurallarına aykırı bu imza bloğu altında herhangi bir imza yoktur. Bunun bir 'belge' bir 'kanıt' olarak kabul edilmesi hukuken olanaksızdır. Balyoz Harekat Planı denilen sahte ve kurmaca belgenin altındaki imza bloğu askeri yazışma kurallarına aykırıdır. O tarihte ilan edilmiş bir sıkıyönetim olmadığına göre Sıkıyönetim Komutanı olarak imza açılmış olması da kurgulamanın sonradan yapıldığını göstermektedir.”

Planı seminere ait olduğu söylenen dijital ses kayıtlarının da kes yapıştır yöntemiyle montajlandığı ifade edilen dilekçede, plan semineri ile iddia olunan Balyoz Planı'nın hiçbir ilgi ve ilişkisinin olmadığı öne sürüldü. Dilekçede, “Kopyalama ve yapıştırma biçiminde sansasyonel olaylarla takviyeli hayal ürünü bir planın belli bir merkezden Balyoz adı verilerek üretilmesi ve pazarlanması söz konusudur.

Plan seminerine Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan general düzeyinde temsilciler ‘gözlemci’ statüsüyle katıldı. Genelkurmay'dan gelen heyetin başında olan kişi bugün orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan katılan kişi ise korgeneral rütbesi ile aktif görevde bulunmaktadır. 1’inci Ordu Komutanlığı’ndaki seminerde ülke savunmasında karşılaşılabilecek sorunların irdelendi. Yasal zeminin dışına çıkılmadı.

Kozmik büroda bulunan çok gizli bilgilere nüfuz etmesini becerenler, iddia edildiği gibi darbe planlarının tartışıldığı bir seminer veya toplantı yapılmış olsaydı, bununla da ilgili bir kanıta ulaşabilirlerdi.

Ordu Komutanı'nca imzalanan bir seminer planı hiçbir zaman beş altı sayfayı geçmez. Planın ekleri ilgili daire başkanları ve şube müdürlerince imzalanır. Bunların toplam hacmi de 50 sayfa civarındadır. 5 bin sayfaya ulaşmak bölük komutanlıkları seviyesindeki planları dahi dahil etsek mümkün olmayacaktır. Kozmik odadan 2003 yılı ya da sonrasında bilgi sızdırıldığının ve kaçırıldığının ortada olduğu ifade edilerek, 'Bu bilgiler baz alınarak üstüne yeni senaryolar ve iğrenç planlar eklenmiştir. Hem kozmik odadan bilgi sızdıranlar hem de bu eklemeleri yaparak müvekkilimizin ve diğer sanıkların mağdur olmalarına neden olanlar mutlaka bulunmalı ve cezalandırılmalıdır. TSK'de bu soruşturmayı acele biçimde yalpamı ve sorumluları basına açıklamalıdır. Müvekkilimin tutuklama tedbirinin kaldırılmasını talep ederiz.

Savcılar ellerindeki bilirkişi raporları ile peşin hüküm denilebilecek bir kanıya ulaştı. Ancak savcılık elinde bulunan bilirkişi raporlarının hiçbirisi savunma ile paylaşılmadı. Savcılık ellerindeki dijital dokumanın kaynağının 1. Ordu Komutanlığı'nda bulunan bilgisayarlar olduğu iddia edilmektedir. Bu dijital dokumanların bilgisayarların tarih ve saat bilgileri değiştirilmek suretiyle, dosya yolları yeniden yaratılarak hazırlanması da teknik olarak mümkündür.”



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs