En Sıcak Konular

Eroğlu: Anlaşma durumunda elbette asker çekilecek

2 Mart 2010 15:53 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kıbrıs'ta devam eden müzakerelerin olumlu sonuçlanması halinde Ada'daki Türk askerlerinin çekilebileceğini belirtmesinin ardından gözler adadaki siyasilere çevrildi.

Ulusal Birlik Partisi Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu Cihan'a yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan bilinen bir maddeyi gündeme getirmiştir, anlaşma olması durumunda buradan asker gönderileceği bilinen bir gerçektir, buna farklı anlam yüklememek lazım." şeklinde konuştu. Anlaşma olduktan sonra adada askerlerin durmasının hem ekonomik hem de etik anlamda uygun olmayacağını belirten Eroğlu, "Bu bütün anlaşmalarda zaten geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"GARANTÖRLÜĞÜ SAĞLAYACAK KADAR ASKER KALACAK"

Muhtemel bir çözüm durumunda Türkiye'nin asker çekeceğini herkesin bildiğini belirten Eroğlu, Türkiye'nin herhalükarda garantör bir devlet olarak kalacağını belirtti. Eroğlu "Türkiye'nin garantörlüğü kırmızı çizgimizdir, olası anlaşmada buradaki askerin belir bir bölümü Türkiye'ye gönderilecektir lakin garantörlüğü sağlayacak kadar asker elbette adada kalacaktır. Kalacak askerin sayısı ve niteliği askeri teknik işlerden olduğu için buna askeri yetkililer karar verecektir. Etkin ve fiili garanti bizim kırmızı çizgimizdir, Sayın Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları yanlış değerlendirilmemeli." dedi.

"TALAT'IN İFADELERİ ŞANTAJ KOKUYOR"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, seçilememesi durumunda Türkiye'nin de desteklediği çözüm vizyonunun kayba uğrayacağı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Eroğlu, "Bir Cumhurbaşkanına yakışmayacak bir açıklamadır, şantaj kokan bir açıklamadır." ifadelerini kullandı.

Talat'ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiren Eroğlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin, Türkiye Cumhuriyeti'nin inisiyatifi ne yönde ise o yönde ilerleme olacaktır, Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikası kişilere bağlı değildir. Sayın Talat'ın yeniden seçilememesi durumunda müzakereler elbette devam edecektir, Türkiye Cumhuriyeti ve Kıbrıslı yetkililer Kıbrıs Türk'ünün özgür ve bağımsız geleceği için ellerinden geleni yapacaktır. Ben yıllarca başbakan olarak Türk Hükümetleriyle vatanımızın geleceği için iyi ilişkilerde bulundum, bundan sonra da ne gerekiyorsa yapılacaktır."

TALAT, ADAYLIĞINI CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLIYOR

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık için başvurma süresi 9 Mart'ta sona eriyor. Şu anda adaylığını açıklayan tek isim Başbakan Eroğlu. Mehmet Ali Talat'ın adaylığını cumartesi günü resmen açıklaması bekleniyor.

(CİHAN)



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs