En Sıcak Konular

İsrail Başbakanı, uluslararası toplumun hızından memnun değil

2 Mart 2010 15:52 tsi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, nükleer programıyla ilgili olarak İran'ı bir trene benzetti ve "İran treni, uluslararası topluma göre daha hızlı ilerliyor" dedi.

İsrail parlamentosunun Dışişleri ve Savunma Komisyonunda bir konuşma yapan Netanyahu, İran'ın nükleer silahlanma yolundaki teknolojiyi elde edeceği bir "teknolojik saat" ile uluslararası toplumun, İran'ın bu yarışına karşı işleyen bir "diplomatik saati" bulunduğunu belirtti.

Teknolojik saatin uluslararası topluma göre daha hızlı ilerlediğini ve İran'ın tren gibi hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Netanyahu, uluslararası toplumun İran'ın nükleer programını durdurma konusundaki çabalarının geçen yıl daha hızlı bir gelişme kaydettiğini ifade etti.

Netanyahu, "Dünyada İran'a yönelik yaptırımlar konusunda ilerleme kaydediliyor, ama şimdilik bu fazla etkili değil. Yaptırımlar uygulamaya konulmadığı takdirde bunun önü alınamaz" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İran'a daha sert yaptırımlar uygulanmasına pek taraftar görünmeyen Çin'e giderek temaslarda bulunan İsrail heyetinin görüşmelerine de değinen Netanyahu, Çin'in İsrail ile ilişkileri geliştirmeye istekli olduğunu belirtti.

Çin ile İsrail'in çok geniş bir yelpazede ortak çıkarlara sahip olduklarını söyleyen Netanyahu, "Çin, İran'a karşı çabalarımızın bir parçası" diye konuştu.

Netanyahu, Çin'e giden heyetin amacının, İran'ın programının içeriğiyle ilgili Çin tarafına bilgi vermek olduğunu kaydederek, "Bize herhangi bir vaatte bulunmadılar, ama bu ziyaret sonrasında programla ilgili daha fazla anlayışa sahip oldular" dedi.

Başbakan Netanyahu, Moskova ziyareti sırasında da, Rusya'nın İran'a daha sert yaptırımlar uygulanması konusunda desteğini sağlayamamakla birlikte, İran'ın nükleer programının hem İsrail'e hem bölge barışına ve dünya istikrarına yönelik tehlikeleri konusunda daha fazla bir anlayış gözlemlediğini söyledi.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,376 µs