En Sıcak Konular

'Siyasi intikam peşinde değiliz'

2 Mart 2010 12:52 tsi
'Siyasi intikam peşinde değiliz' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yaşananın, normalleşme, kurumların görevlerini yapması, demokrasinin güçlenmesi, kirli senaryoların deşifre edilmesi ve hesap sorulması olduğunu belirterek, "Yaşananlar, demokrasi ve hukukun sözde değil, özde hayata geçmesidir" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti olarak, yapıcı eleştirilerden hiçbir zaman rahatsız olmadıklarını söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti: ''Tabii bunun altını çizmek istiyorum; ben bu ifadelerimi kullanırken, 'biz yapıcı eleştirilerden rahatsız olmadık' kısmını kimse değerlendirmeye almıyor, onu bir kenara koyuyor. Hemen oradan bir cımbızlama yapıyor. O cımbızlamadan sonra bu ifadenin ardından gelen değerlendirmelerimizi onlar da kendilerine göre değerlendirmeye tabi tutuyor.

Bakınız, burada partimizi kurduğumuz andan itibaren yapıcı, yol gösterici, ufuk açan eleştiri ve uyarılara her zaman kulak kesildik ve bunları dikkate aldık. Biz, sadece bize oy verenlerin değil, 72,5 milyon vatandaşımızın tamamının hükümetiyiz. 72,5 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birinin emaneti, bizim üzerimizdedir. Bu ülkedeki her bir ferdin hakkına, hukukuna, özellikle de yaşam tarzına ve düşüncesine saygı duyduk. Saygı duymakla kalmadık, bunları geliştirmenin mücadelesini verdik, veriyoruz.

Suyu bulandıran, suyu zehirleyen, kaos ve kriz tellallığı yapan yaklaşımları ise her zaman milletimize şikayet ettik. Bunların ülkemizin menfaatine olmadığını gür sesle ifade ettik.''

"Son bir kaç hafta içinde Türkiye'de yaşanan olayların hiç şüphesiz ekonomi üzerinde de kısmi etkisi oldu. Borsada kısmi bir düşüş yaşadık, dün toparlanmayı hamdolsun gördük" diyen Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşananlar, demokrasi ve hukukun sözde değil, özde hayata geçmesidir. Sistemin sağlıklı şekilde işlemesidir. Ama süreç öyle bir lanse ediliyor ki 'kurumlar çatışıyor, gerilim hat safhada, ölüyoruz, bitiyoruz, tükeniyoruz, bölünüyoruz...' böyle bir havada kasıtlı bir karamsarlık pompalanıyor. İşte benim itirazım, bu tavradır. Benim serzenişim, benim eleştirim bu tavradır. Yaşananlar ne kadar Türkiye'nin lehineyse, kopartılan fırtına o kadar Türkiye'nin aleyhinedir. Türkiye'nin geleceğini düşünmek, ülkemizin, milletimizin menfaatini düşünmek herkesin, her bir vatandaşın sorumluluğunun bir parçası olmalıdır.''
   

SİYASİ İNTİKAM PEŞİNDE DEĞİLİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün yaşananlar bir siyasi intikam değil, tam tersine siyasetten, millet iradesinden, Parlamento'dan, demokratik düzenden ve hukuk sisteminden intikam almak isteyenlerin, hukuk önünde hesap vermesidir. Olay budur" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla bugün yaşadığı değişim ve dönüşüm, on yıllardır milletin hasretini çektiği değişim ve dönüşümdür. Biz, siyasi intikam peşinde değiliz. Hukuk devletinde, hukukun üstün olduğu sistemlerde kan davası yoktur. Şahsi ya da siyasi öç alma hırsı asla söz konusu olamaz. Ortada işlenmiş bir suç varsa, bağımsız mahkemelerde bu görüşülür, karara bağlanır. Bizim derdimiz, hukukun yerini bulması, adaletin tecilli etmesidir. Biz, bunu bekleriz. Eğer hukuk yerini buluyorsa, yargı kararlarını veriyorsa mahşeri vicdan millettir. Çünkü sonunda hep 'millet adına' der...Burası çok önemli. Millet adınaysa milletin de bunu onaması lazım. Ne kadar onar, ne kadar onamaz onu bilemem ama onu milletim çok iyi biliyor. Burada şahit olduğumuz manzara, demokratik bir ülkede, bir hukuk devletinde olması gerekenlerden ibarettir.''

Erdoğan, Anayasa ve yasaların, yasama, yürütme ve yargının konumunu belirlediğini belirterek, ''Eğer alanlara tecavüz varsa milletimiz bunun hesabını sorar. Bugün yaşananlar bir siyasi intikam değil, tam tersine siyasetten, millet iradesinden, Parlamento'dan, demokratik düzenden ve hukuk sisteminden intikam almak isteyenlerin, hukuk önünde hesap vermesidir. Olay budur" diye konuştu. 

aa



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs