En Sıcak Konular

Filistin yanlısı İsraillilere baskı

2 Mart 2010 11:57 tsi
İsrail, Filistinlilerle birlikte mücadele veren İsraillileri engellemeye çalışıyor.

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın birçok yöresinde duvara karşı Filistinliler ile birlikte mücadele veren İsraillileri engellemeye çalışıyor.

Haaretz gazetesinin haberinde, ordunun, mücadelede yer alan İsraillileri bu yerlerin yakınlarındaki askeri kontrol noktalarından geçirmemek için istihbarat topladığı belirtildi.

Batı Şeria'da, özellikle Ramallah yakınlarındaki Bileyn ve Naalin köylerinde, her cuma düzenli olarak gösteriler yapılıyor ve bu gösterilerde çok sayıda İsrailli sol eylemci de yer alıyor.

İsrailli eylemcilerin, geçen haftalarda iki köydeki gösterilere katılmak için yola çıktıklarında Rantis askeri kontrol noktasında durduruldukları ve geçişlerine engel olunduğu kaydedildi.

Hazırlanan bir belgede, eylemciler ve "anarşistlerin" kullandığı 11 aracın plaka ve kayıtlarının listelendiği belirtilirken, eylemciler, İsrail ordusuna bu ayrıntıların son gösterilerde hazır bulunan polisler tarafından gönderildiğini tahmin ettiklerini ifade ettiler.

Geçen cuma bir arabayla gösteriye katılmak üzere gelen 5 eylemcinin bindikleri aracın Rantis kontrol noktasında sınır polisleri tarafından durdurulduğu, sınır polislerinin elinde İsrail ordusu tarafından hazırlanmış ve Batı Şeria'ya geçmeleri yasaklanmış araçların sıralandığı bir liste bulunduğu belirtiliyor.

Söz konusu araçta bulunanlardan bir eylemci, "Asker bize mobil-anarşistlerden olup olmadığımızı sordu" derken, ordunun kendi aralarında konuştukları bu terimi nasıl öğrendiğini bilmediğini söyledi ve "Belki telefon konuşmalarımızı dinliyorlar, belki elektronik postalarımıza bakıyorlar, belki bir muhbirleri var" diye konuştu.

Aynı eylemci, herhangi bir gizli örgüt olmadıklarını, tüm eylemlerini açıkça yaptıklarını da ifade ederek, ordunun son adımının kendilerini şaşırtmadığını vurguladı. Eylemci, "Ancak bize karşı atılan bu adım, Filistinli eylemcilere karşı uygulanan baskıyla karşılaştırıldığında çok küçük kalır" dedi.

aa



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs