En Sıcak Konular

'Ekranınız sizin yüzünüz kadar temiz değil'

2 Mart 2010 10:44 tsi
'Ekranınız sizin yüzünüz kadar temiz değil' HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında dava açılmasıyla ilgili konuştu. Özbek, Cihaner'in evinde arama yapan savcıyla görüşmesini yayınlayan TV'nin muhabirine çattı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında dava açılmasıyla ilgili olarak, ''Kesinlikle dosyanın içeriğiyle ilgili Kurulun herhangi bir değerlendirmesi, ilintisi ve ilgisi yoktur. Biz sadece usul açısından ve usulün yol açabileceği insan hakları ihlallerinin önlenmesi açısından olaya müdahil olduk. Bakacağız, değerlendireceğiz'' dedi.

Özbek, HSYK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Savcıların yetkisi kaldırılmasına rağmen süreç farklı şekilde işliyor. Savcılar işlem yaptı, hatta Başsavcı Cihaner hakkında dava açıldı. Ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Özbek, konuyu tamamen basından izlediklerini belirterek, ''Biz de bilmiyoruz. Umuyorum ki normal süreç işliyordur. Bu konuda size söyleyebilecek bir şeyim yok. Yanlış olur, yanlış değerlendirilir. O bakımdan fazla bir ifadede bulunmak istemiyorum'' diye konuştu.

Özbek, konuyla ilgili bilgi talebinde bulunup bulunmadıklarının sorulmasına karşılık, ''Hayır. Henüz bulunmadık. Konuyu değerlendireceğiz. Kurulda her şey değerlendirilir. Bugün bizim İtirazları İnceleme Kurulumuz var. Yedek üye arkadaşlarımızın da katılımıyla bir toplantı yapacağız. Konuyu değerlendireceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin ''Bu konu bugün gündeme gelir mi?'' sorusuna da Özbek, ''Her şey konuşulur. Gündemde yer alması diye bir şey söz konusu değil. Elbette ki değerlendireceğiz, biz burada değerlendirme makamıyız. Ama yargısal süreç işliyor. Kesinlikle dosyanın içeriğiyle ilgili Kurulun herhangi bir değerlendirmesi, ilintisi ve ilgisi yoktur. Biz sadece usul açısından ve usulün yol açabileceği insan hakları ihlallerinin önlenmesi açısından olaya müdahil olduk. Bakacağız, değerlendireceğiz'' yanıtını verdi.

''Başsavcı Cihaner'in evinde arama yapan savcıyla bir görüşmeniz oldu. Bu da polis kayıtlarına yansıdı. Bu yargıya müdahale olarak yorumlandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de Özbek, şunları söyledi:

''Sizin kanalın o programını ben uzun uzun izledim ve kayıt da yaptım. Maalesef o yayındaki ifadeler sizin yüzünüzdeki kadar temiz değildi. Onu ifade etmek istiyorum. Çok maksatlıydı. Türkiye Cumhuriyeti'nin neresinde olursa olsun bir başsavcı veya hakimle ilgili bir sorun olduğu zaman biz ilgileniriz. O konuyla ilgili her zaman bilgi alırız. Bugüne kadar da aynı şeyi yaptık. Hastasından, başına her türlü iş gelen arkadaşa kadar... Benim daha önce yaptığım açıklamaların da doğru olduğu ortaya çıktı. Allahtan ki o gün sabah sizlerden bir kaç kişi buradaydı. Bilmediğim bir konuda hemen sordular ve hiç olmazsa daha sonra yapılabilecek herhangi bir değerlendirmeye de yol açılmadı.''

aa



Bu haber 907 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs