En Sıcak Konular

Hukuksuz dinlemeler böyle yapılmış

2 Mart 2010 08:12 tsi
Hukuksuz dinlemeler böyle yapılmış 
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, gizli tanık Efe'nin verdiği bilgilere göre hukuk dışı dinlemelerin TRT vericileriyle yapıldığı ortaya çıktı.

Ergenekon iddianamesinde gizli tanık Efe, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzincan'daki tüm cemaatlerin kökünü kazıyacağını kendisine anlattığını belirtmiş. Efe, Cihaner'in kendisinin de bu konuda sorumluluk almasını istediğini dile getiriyor. Cihaner'in kendi ideolojisine yakın kişileri çevresinde tuttuğunun altını çizen Efe, Cihaner'i 2009 seçimlerinden 15-20 gün önce veya sonra Dursun Çiçek ve rütbeli birkaç subayla ordu evinde kahvaltı yaparken gördüğünü kaydediyor.

Başsavcı Cihaner, Albay Gençoğlu ve bazı sahısların nerdeyse her hafta bir araya gelerek ava çıktıklarını belirten Efe, bu şahısları Ergenekon'un kaçakçılıktan sorumlusu olarak bilinen Hüdai Ünlüer'in et tesislerinde gördükleri bilgisini veriyor. Efe, ayrıca Albay Gençoğlu'nu birkaç kez de Ünlüer'le birlikte gördüğünü kaydediyor.

Efe'nin ifadeleri bununla da sınırlı kalmıyor. Kendisi Başsavcının odasındayken Erzincan Asayiş İstihbarat Kısım Komutanı Şenol Bozkurt tarafından kalınca bir dosya ve CD'lerin Başsavcıya verildiğini kaydeden Efe, Bozkurt'un dosya ve CD'leri Nedim Yüzbaşı adındaki şahsın gönderdiği bilgisini verdiğini ifade ediyor. Şenol Bozkurt ile daha önceden tanışıklığının olduğunu belirten Efe, Bozkurt'un kendisine dosyalarda tarikat ve cemaatlerle ilgili bilgilerin, CD'lerde ise bakan, milletvekillerinin ses kaydının bulunduğunu söylediğini kaydediyor. Bozkurt'un, dinlemeleri Başsavcı Cihaner'in talimatıyla yaptıklarını bilgisini kendisine verdiğini dile getiren Efe, Bozkurt'un Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik yapılan gayri resmi dinlemeyle cemaatin önde gelen isimlerinden en az 22 kişiyi içeri alacakları ifadesi yer alıyor. Bozkurt'un Başsavcının her şeyi ayarladığını ve tutuklama yapacak hakimin dahi belli olduğunu kendisine söylediğini belirten Efe, başsavcının nöbetçi hakim B.'nin tutuklama yapamayacağı gerekçesiyle hakim H.'yı görevlendirdiği kaydediyor.

Hukuk dışı dinlemeleri Fethullah Gülen Cemaatiyle diyalog içinde bulunan ve Sakaltutan TRT vericilerinde memur olarak çalışan İ.K.'ten para karşılığı satın alındığını belirten Efe, İ.K'nin bu hizmet karşılığında Ergenekon'un üst düzey yöneticileri tarafından TRT Genel Müdürlüğü'ne tayininin yapıldığına dikkat çekiyor.

"Başsavcı yanımızdayken kimse bize bir şey yapamaz"

İddianamede yer alan bilgilere göre gizli tanık Efe, başsavcının Şenol Bozkurt'a "Öğrencileri ne yaptınız?" şeklinde bir soru yönelttiğini, Bozkurt'un da karşılık olarak, "Hallediyoruz merak etmeyin" yönünde bir cevap verdiğini dile getiriyor. Bozkurt'a öğrencilerin ne anlam ifade ettiğini sorduğunu belirten Efe, Bozkurt'un karşılık olarak "İsmail ağa cemaati çantada keklik. Asıl korkulacaklar Fethullahçılardır. Fethullahçılarla ilgili eğer bilgi elde edemezsek ışık evlerinde kalan birkaç öğrenciyi para karşılığı ayarladık. Evlere bu öğrenciler vasıtasıyla silah ve uyuşturucu koyabileceğiz." şeklinde karşılık aldığına dikkat çekiyor. Bozkurt'u uyardığını böyle yaparak kendi başlarını belaya sokabilecekleri uyarısında bulunduğunun altını çizen Efe, Bozkurt'un kendisine "Başsavcı yanımızdayken kimse bize bir şey yapamaz ayrıca Recep Albay da konunun takipçisi." cevabını aldığının altını çiziyor.

Bozkurt'un yanında bir bayanı aradığını dile getiren Efe, Bozkurt'un yanıt olarak "Bu kızlardan çok var. Motor kızlar bunlar. Kiminle yatıp kalktığını biliyoruz. Bize haber elemanı olarak çalışıyor bu kızlar. İstediğimizi düşeşe getiriyoruz bu kızlarla." dediğini dile getiriyor. Efe ifadesinde Bozkurt'un Şömine Kafe'de Sedat kod adlı birinden bu kızlardan biriyle B. savcıyı da kameraya almasını, Albay Recep Gençoğlu'nun istediğini sözlerine ekliyor.

İlk fişlemelerin başladığı Adliyede peruklu bayanların kaçmaması için kapı kilitlenmiş

Başsavcı Cihaner'in fişlemelere adliye içerisinde başladığını dile getiren Efe, ceza reisinin lise yıllarında tarikat evlerinde kaldığını belirterek, ondan uzak durması uyarısında bulunduğunu kaydediyor. Başsavcının mahiyetindeki K. isimli savcıyı Erzincan Adliyesi'ndeki icra dairesine gönderdiğini belirten Efe, burada çalışan başı kapalı ve peruklu bayanların tutanağa geçirildiğini söylüyor. Tutanağa geçirme işlemi yapılırken de memurların dışarı çıkmaması için kapının üzerlerine kilitlendiğini anlatan Efe, bayanların ve Erzincan Barosu'nun K. Savcısı ve Başsavcı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade ediyor. Yapılanların bununla sınırlı olmadığını belirten Efe, kamu kurum müdürlerine fişlemelerin yapıldığını dile getiriyor.

Psikolojik ve Fiziksel baskıyla 8 aylık ikizini düşürmüş

İsmailağa Cemaati'ne yönelik yapılan operasyonda hamile bir bayanın gözaltına alındığını belirten Efe, il jandarmada gözaltında tutulan bayanın ikizlerini düşürdüğünü kaydediyor. Bozkurt'un bu kadını nasıl susturduklarını kendisine övünerek anlattığını dile getiren Efe, Bozkurt'un kendisine verdiği bilgilere göre Başsavcı Cihaner ve Recep Gençoğlu tarafından görevlendirildiğini söylediğine dikkat çekiyor. Efe Bozkurt'un kendisine verdiği bilgiyi şöyle aktarıyor; "Başsavcı ve Recep Albay kendisine ve istihbaratçı elemanlara kadının evine giderek para vermelerini ve eğer şikayetçi olursa bütün sülalesinin kökünün askeriye tarafından kazınmasını istemiş, bu emir üzerine kadına giderek tehdit şantaj ve para vermek suretiyle kadını şikayetten vazgeçirdiklerini bana anlatmıştı."

cihan



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs