En Sıcak Konular

Takım elbiseli minibüs şoförleri

1 Mart 2010 21:14 tsi
İzmir'deki şehir içi hatlarda çalışan minibüs şoförleri, takım elbiseyle hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, kravat ve takım elbise uygulamasının tanıtımı için Bornova Adil Demir minibüs son durağında düzenlenen basın toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile taksi, servis ve minibüslere yönelik yeni bir yönetmelik hazırladıklarını açıkladı.

Amaçlarının müşteri memnuniyeti olduğunu dile getiren Mutlu, “İlk uygulamayı Minibüsçüler Odası'yla başlatıyoruz. Önce kılık kıyafet düzenlemesi getirdik. Artık minibüsçülerimiz yaz sezonunun başlangıcı olarak belirlediğimiz 15 Mayıs 2010 tarihine kadar takım elbise ve kravatla hizmet verecekler. Minibüslerde günlük gazeteler olacak. Minibüsçülerimiz, yolcularını 'hoşgeldiniz, nasılsınız' gibi güzel ifadelerle ağırlayacaklar” diye konuştu.

İEOSB Başkanı Mutlu, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde minibüsçülere yönelik, “Psikoloji”, “Halkla ilişkiler”, “Yabancı dil” ve “Mesleki yeterlilik” kursları vereceklerini de sözlerine ekledi.

Belediyenin toplu ulaşım araçlarında kullanılan Kentkart'ın minibüslerde de geçmesini istediklerini dile getiren Mutlu, “Bizim hedefimiz tüketici memnuniyetidir. Kentkart uygulaması da bu kapsamda ele alınacaktır. Bu konuda bir dosya hazırlayarak, belediye başkanımıza ileteceğiz” dedi.

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz ise genel kurulda yönetim kurulu başkanı seçilmesinin ardından ulaşım hizmetlerine yönelik çalışmalara başladıklarını belirtti.

Uğuz, “Minibüsçülere yönelik ilk uygulamamız kılık kıyafetleri düzene sokmak oldu. İlerleyen günlerde hem minibüsçü esnafına hem halkımıza önemli kazanımlar sağlayacak projeleri gündeme getireceğiz. Amacımız hem üyelerimizin hem halkımızın memnuniyetini sağlamak. Yolculardan her türlü şikayetlerini odamıza bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs