En Sıcak Konular

Hükümet'ten 4/c açıklaması

1 Mart 2010 19:54 tsi
Hükümet'ten 4/c açıklaması Başbakan Yardımcısı Çiçek'ten Bakanlar Kurulu sonrası açıklama geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Danıştay'ın, Bakanlar Kurulu Kararı'nın TEKEL işçilerinin de aralarında bulunduğu geçici personelin 4/c'ye geçiş için 30 günlük başvuru süresi tanıyan hükmün yürütmesini durdurması kararıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Danıştay 12. Dairesi'nin kararı anımsatılarak, “Bundan sonra ne olacak yeni bir süre mi belirlenecek?” sorusuna Çiçek, “Gerekçesini bilmiyoruz. Onu ilgili birimler kendi yönlerinden değerlendirecektir. Çünkü bir dava açıldığına göre onun tarafı olan idareler bu kararı elbette değerlendirecek, yapılması gereken husus neyse onun gereği yapılacaktır” yanıtını verdi.

“Danıştay'ın kararından sonra çadırların kaldırılması için müdahale beklenebilir mi?” sorusu üzerine Çiçek, şunları söyledi:

“Bir dava söz konusu olduğuna göre idare aleyhine açılmıştır. Davanın tarafı olan idareler bu kararı değerlendirirler. İşin bir yönü budur. Tabiatıyla bir yargı kararı olması nedeniyle gereği neyse o yapılır, yeni bir düzenleme gerekiyorsa o da yapılabilecektir.

Sorduğunuz husus, kamu düzeniyle alakalı bir konu. Şunu açıkça ifade edelim. Bu ülkede herkes hakkını arayabilir, aramanın yolları açıktır. Ama kim hak arıyorsa yasalara uygun olarak haklarını aramalıdır. Yasaların dışına çıkarak hak arama çabası içinde olmak hak arayanları da haksız duruma düşürür. Doğru olmaz, kanunla karşı karşıya getirebilir. Buna herkesin dikkat etmesi lazım. Bizim ülkemizde aklı veren çok olur da ekmeği veren az olur. Başkalarının bir kısım laflarına bakarak kimse kanunla karşı karşıya da gelmemelidir.”

Çiçek, “insanlar miting yapacaksa, alınan bir kararı protesto edecekse, bu konuda eleştirilerini yapacaksa bunların hepsinin yasal çerçevede olmasında herkes için fayda bulunduğunu” söyledi. Çiçek, “Ümit ederim kimse kanunla karşı karşıya gelmemelidir. Toplumsal müsamahayı da kimse bir başka türlü değerlendirmemelidir” dedi.

Öğrenmek için tıklayın: Danıştay'ın 4/C kararının gerekçesi açıklandı.

A.A.



Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs