En Sıcak Konular

Bilkent Üniversitesi'nde rektör değişikliği

1 Mart 2010 17:22 tsi
Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın vefatının ardından oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı, bugünden itibaren Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanlığını üstlenirken, rektörlük görevine Prof. Dr. Abdullah Atalar'ın getirilmesi için YÖK'e teklif sunuldu.

Ali Doğramacı, üniversitenin internet sitesinden yaptığı açıklamada, 9 Kasım 2009'da, 30 Haziran 2010 tarihinden rektörlük görevinden ayrılacağını duyurduğunu anımsattı.

Ali Doğramacı, açıklamasında şunları kaydetti:
“Ancak, kurucumuz Prof. Dr. Sayın İhsan Doğramacı'nın ebediyete intikali bu tarihi öne çekmek zorunluluğunu ortaya çıkarmış bulunmaktadır. 27 Şubat Cumartesi günü rektörlük görevimden 1 Mart 2010 itibarıyla ayrılacağımı, Mütevelli Heyetinin sayın üyelerine arz ettim. Üniversitemizin ana yönetmeliğine göre yeni rektör atanana kadar provostumuz rektör vekili olarak bu makamın sorumluluklarını yüklenmek durumundadır.

9 Kasım 2009 tarihli mektubumdan sonra Mütevelli Heyeti bir rektör adayı belirleme komitesi oluşturmuştu. Geçen hafta bu komite Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı tek aday olarak Mütevelli Heyeti'ne önerdi. 27 Şubat tarihli istifa mektubumdan sonra Mütevelli Heyeti Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı rektör atama sürecinin bir aşaması olarak Yükseköğretim Kuruluna önermiştir.”

Bugünden itibaren Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı sıfatıyla hizmetine devam edeceğini belirten Ali Doğramacı, üniversite mensuplarına hitaben “1993 yılından bu yana sizlerden gördüğüm yakın desteği yeni rektörümüze de vereceğinize inanıyorum. Bu vesile ile Prof. Dr. Sayın Atalar'a yeni görevinde başarılar diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Abdullah Atalar'ın rektörlüğü, YÖK'ün onayıyla kesinleşecek.

a.a.



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs