İran, Türkiye ile... | " /> İran, Türkiye ile... | "/>

En Sıcak Konular

Batı buna ne diyecek: İran, Türkiye ile...

1 Mart 2010 13:22 tsi
Batı buna ne diyecek: İran, Türkiye ile... Nükleer programı konusunda Batı ile bir mutabakata varamayan İran’ın, finansal ve ulaştırma alanlarıyla Devrim Muhafızları’nın varlıklarına odaklanacak yeni yaptırımların önüne geçmek için Türkiye ile yerel para anlaşmalarını imzalamaya çalışt

İngiliz The Telegraph gazetesi, bu konudaki haberinde ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail’in, İran’ın finansal sektörünü, başlıca ulaştırma şirketlerini ve güçlü Devrim Muhafızları’nın kontrolündeki varlıkları hedef alacağını yazdı.

Finansal sektör konusunda Batı’nın, Tahran’ın nükleer programının finansmanına katkıda bulunan İranlı bankalara karşı önlem almak istediğini belirten gazete, bu çerçevede İran Merket Bankası’na yönelik yasakların özellikle etkin bir önlem olacağını savundu.

İran’ın olası finansal yaptırımların önüne geçmek için Venezuela, Panama, Ukrayna ve belki Brezilya’daki bankalarla anlaşmalara yapmaya çalıştığını kaydeden gazete, Batı’nın aynı zamanda İran’ın büyük ihtiyaç duyduğu, enerji sektörüne yönelik tüm yeni yabancı yatırımların yasaklanması için de bastırabileceğini kaydetti.

Ulaştırma alanında Batı’nın, İran’ın gemicilik ve hava yolları şirketleri gibi dev kuruluşlarını, uluslararası sigortaya erişiminden yoksun bırakmak da istediğini yazan gazete “Bunun önüne geçmek için İran, Türkiye ve Asya ülkeleri ile yerel para anlaşmaları imzalamaya çalışıyor” diye yazdı.

Gazete ayrıca, nükleer program ve silah kaçakçılığı ile bağlarının olduğu sanılan ve ulusal ekonomide önemli bir rol oynayan, Devrim Muhafızları’na ait dev şirketlere de yaptırım uygulanmasının istendiğini belirtti.

VATAN



Bu haber 1,337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs