En Sıcak Konular

'Kanı bozuk' diyen vekilden açıklama

1 Mart 2010 11:13 tsi
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, konuşmasının tamamının incelendiğinde kendisine atfen söylenenlerin hiçbirisinin kesinlikle doğru olmadığının görüleceğini bildirdi.

Aydoğmuş, “21 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen Ak Parti Çorum Merkez İlçe Başkanlığının İl Danışma Meclisi toplantısındaki konuşması nedeniyle şahsına atfen basında çıkan yakıştırmaları kesinlikle kabul etmediğini” söyledi.

Konuşmasının tamamı incelendiğinde hiçbir hakaret içeren söz kullanmadığının görüleceğini ifade eden Aydoğmuş, şunları kaydetti:

“Benim konuşmamın tamamı dinlendiğinde kesinlikle bana atfen söylenenlerin hiçbirisinin doğru olmadığı, hepsinin asparagas, gerçek dışı olduğu anlaşılıyor. Elimizde konuşma CD'miz var, bunu metne döktük 'Böyle bir şey var mı?' diye incelediğimizde, böyle bir şeyin kesinlikle ve kesinlikle olmadığını saptadık, tespit ettik. Fakat söylenenler hoş ve güzel şeyler değil. Benim üzerimden böyle bir şeyle Türkiye'de gündem yapılması hakikaten beni rahatsız etti.

Bir kelime cımbızlanıp önü arkası değiştirilerek, 'kes, kopyala, yapıştır' usulü ile insanların şahsiyetinde olmayan infiallere sebebiyet olmuştur. Bunu yapan bir kısım sorumsuz medyadır. Bunun bilincinde olan arkadaşlarımız beni aradı, 'böyle bir şey olup olmadığını' sordular, ben de 'aklı selim bir insanın asla böyle bir söylemde bulunamayacağını' ifade ettim kendilerine. Onlar mevzu bahis olan konuşmanın tamamını inceledikten sonra hiç bir şekilde sabote edip çarpıtmadılar. Bundan dolayı ben bu medya mensubu kardeşlerime teşekkür ediyor, takdirle karşılıyorum.

Fakat burada sözlerimi farklı bir merciye, farklı bir mevzuya çarptırılarak, kaydırılarak farklı planlar yapılması beni rahatsız etmiştir. Konuşmalarımı toplumumuzun değerlerine karşıymış gibi bir kelimeyle yansıtılmasını doğru ve etik bulmuyorum.”

“GOKAP'I TAMAMİYLE DESTEKLEYEN BİR İNSANIM”

Aydoğmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eş başkanlığını yaptığı Genişlemiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'ne (GOKAP) karşı olduğu ve bu konuda farklı şeyler söylediği yönünde çıkan haberler için de şunları söyledi:

“Sayın Başbakanımızın eş başkanlığını yaptığı bir projeye karşı olduğum, ya da farklı şeyler söylediğim ifade edildi; bunu da esefle kınıyor ve reddediyorum. Çünkü ben Sayın Başbakanımın eş başkanlığını yaptığı GOKAP'ı tamamıyla destekleyen bir insanım. GOKAP projesi bizim dış siyasetimizde önemli bir yer almaktadır. Bu ülkenin geleceği ve konumu için çok güzel bir denge ve hassasiyet arz etmektedir.

GOKAP projesini bu konuda ileri geri yazan medya mensubu yada bunu bu şekilde gündeme almaya çalışan siyasi arkadaşlarımız GOKAP'ın ne olduğunu bir öğrensinler, benim bahsettiğim konunun ne olduğunu bir araştırsınlar. O arkadaşlara ben hafızalarını güncellemelerini, yani bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi olmalarını kınıyorum. Benim ne konuştuğumu bilecek, bu konuda bilgisi olacak, ondan sonra diyecek ki 'bu böyle' doğruysa bunu anlatacak. Benim anlattığım şeyler farklıysa onu anlatmayacak. Bu hem siyasi etik değildir, hem de basın için etik değildir. Ben bunu kınıyorum. Sayın Başbakanımız, GOKAP'ın eş başkanlığını yapmaktadır ve bundan biz mutluyuz. Doğru bir projedir, ben her şeyimle buna birebir katılmaktayım. Bize atfedilen şeylerle bunun hiçbir ilgisi alakası yoktur. Asılsız mesnetsiz asparagas bir haberdir. Türk toplumunu bu şekilde yanıltıkları içinde bu fikirlerin sahipleri çıkıp bu milletten özür dilemesi gerekir.”

Yanlış anlaşıldığını vurgulayan Aydoğmuş, “Yanlış anlaşıldık, yanlış anlaşılmayı bizi yanlış anlatanlara borçluyuz. Bizi yanlış anlatmasalardı, düzgünce olanları anlatsalardı Türk toplumu bizi, kimliğimizi daha iyi tahlil edip, bizim söylemlerimizde bir yanlışın olmadığını Yüce millete yönelik her hangi bir şeyin olmadığını görürlerdi.” dedi.

Parti disiplin kurulu tarafından verilecek kararı saygı ile karşılayacağını ifade eden Aydoğmuş, şöyle devam etti:

“Bundan sonrası için bizim partimiz kurumsal bir partidir, kendi disiplin kurulları vardır ve bu süreci başlatmıştır. Bu süreç devam etmektedir. Kesinleşmeyen sonucu belli olmayan henüz süreç devam ederken bu konuda yorum yapmanın doğru olmadığı kanaatini taşıyorum. Ama ben şunu söyleyeyim süreç sonucunda hakkımda partimizin alacağı karar neyse ben ona razıyım. Parti disiplin kurulu tarafından verilecek kararı saygı ile karşılayacağım.”

A.A.



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs