En Sıcak Konular

'E muhtıra kese kağıdı oldu'

1 Mart 2010 10:33 tsi
AK Parti milletvekili Ömer Çelik, darbe iddiaları ile ilgili sert konuştu.

Genelkurmay’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yayınladığı ebildiriye karşıya hükümetin hazırladığı metnin de hazırlayıcıları arasında yer alan Başbakan Erdoğan’ın danışmanı, AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, “27 Nisan’ı muhtıra amacıyla yayınladılar. Ama, hükümet boyun eğmeyince kağıt parçasına döndü” diyerek dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın yaptığı açıklamaya da cevap verdi.

AÇILIMI ANLATIYOR

Hükümetin demokratik açılım sürecini, Anadolu’da verdiği konferanslarla halka anlatan Çelik, önceki gün Çankırı’da, dün de Karaman’da süreci anlattı, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, ortaya çıkan darbe planları ve 27 Nisan bildirisine ilişkin açıklamalar yaparken şunları söyledi:

DÜŞMANA HİZMET EDİLİYOR

“Darbe planları hazırlayanlar bunu vatan kurtarmak için yaptıklarını söylüyorlar ama darbe planlayarak başkalarının vatanlarına, Türk Milleti’nin ve devletinin düşmanlarına hizmet ediyorlar. Türk vatanına ihanet ediyorlar. Her darbe Türkiye’yi etkisizleştiriyor ve bundan da Türk Milleti’nin ve devletinin düşmanları kazanç sağlıyor. Bir açıklamanın muhtıra olması onu yayınlayanın niyetine değil, muhatabın tavrına bağlıdır. 27 Nisan’ı muhtıra amacıyla yayınladılar ama hükümet boyun eğmeyince kağıt parçasına döndü. 27 Nisan’da o bildiriyi tebliğ edenler, muhtıra niyetiyle tebliğ etti. Ama, tebellüğ eden hükümet o bildiriye verdiği cevapla, muhtıra değil, kağıt parçası olarak tebellüğ etmiş oldu. Hükümet milli iradenin verdiği yetkiye sahip çıkmazsa muhtıra, direnirse kağıt parçası olur.”

“ONE MINUTE” DERSE...

27 Nisan bildirisinin ardından hükümetin verdiği cevaba ilişkin de Çelik, “Darbecilere direnmek sadece siyaset meselesi değil, aynı zamanda ahlak ve namus meselesidir. Milli iradeye sahip çıkmak siyasi namusun icabıdır. Bir Başbakan şapkayı alıp giderse darbeciler kendilerine ‘vatansever’ der ve siyasi namusu gaspederler. Başbakan şapkayı alıp gitmezse, darbecilere ‘one minute’ derse, darbe planlayanlar ‘çete mensubu’, ‘eşkiya’ olur. Bugün milli iradenin gereğini kayıtsız şartsız yerine getiren bir Başbakanımız var” görüşünü dile getirdi.

bugün



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs