Kurtar bizi Erdoğan | " /> Kurtar bizi Erdoğan | "/>

En Sıcak Konular

Kurtar bizi Erdoğan

1 Mart 2010 08:30 tsi
Kurtar bizi Erdoğan 
Kudüs'te El Aksa Camii'ne Yahudi yerleşimcilerin girdiği iddiası Müslümanları ayağa kaldırdı. Filistinli gençlerle İsrail polisi arasında çatışma çıkarken cami önündeki Filistinliler "Büyük Türkiye, Kurtar bizi Tayyip" diye slogan attılar.

İsrail'in, Müslümanlara ait kutsal mekanları "ulusal miras" ilan etmesine duyulan öfke dinmezken bölgede tansiyon giderek yükseliyor. İslam aleminin ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya Yahudi yerleşimcilerin girdiği iddiası dün Filistinlileri ayağa kaldırdı. Olay bazı Yahudilerin Purim bayramı nedeniyle Mescid- Aksa'ya gireceklerinin duyulmasıyla patlak verdi. Bunun üzerine bir grup Filistinli genç geceyi el-Aksa'da geçirdi. Ancak İsrail polisinin duruma müdahale etmesi üzerine gün boyu süren çatışmalar yaşandı. Çok sayıda genç yaralandı ve gözaltına alındı. Ardından polis camiye girişleri kapattı. Eski Kent'in kapılarından girişleri de sınırlandırdı.

'GÜÇLÜ TÜRKİYE'

Günün sonuna doğru Camii ve etrafında meydana gelen şiddet olayları yatışırken, caminin Hutta kapısı önünde toplanan Filistinliler Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı. Öfkeli kalabalık, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı protesto ederken "Yaşasın Türkiye", "Güçlü Türkiye", "Büyük Tayyip", "Kurtar Bizi Türkiye" diye bağırdılar. Bu arada, Kudüs Müftüsü İsrail polisinin el-Aksa'ya girdiğini öne sürerek, bunun aşırı dinci Yahudilerin buraya girmelerini sağlamayı amaçladığını savundu. İsrail polis sözcüsü ise polislerin camiye girdiği iddialarını yalanladı.

yenişafak



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs