En Sıcak Konular

800 kişilik kaos ordusu

1 Mart 2010 08:18 tsi
800 kişilik kaos ordusu HSBC Genel Müdürlüğüyle sinagoglara yapılan saldırılarda, Balyoz tayfasının, El Kaide'yi taşeron olarak kullandığı yönünde şüpheler varmış!

Bugün dünyada, uyuşturucu kaçakcılığından sonra en çok para kazandıran iş terördür. Bu işe soyunanlar, ya bir örgütle ya da iktidar olmayı kafaya takmış bir gurupla pazarlığa oturur; işe göre fiyat biçilir. Paranın bir bölümü peşin ödenir geri kalanıysa iş bitiminde aracıya teslim edilir.

Balyoz darbe planında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının istekleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri, 800 kişilik bir listenin varlığını öne sürüyorlar.

Bu 800 kişi,  “ortalığı karıştırmak, toplumun yüreğine korku salmak” amacıyla yola çıkacaktı deniyor.  Eğer gerçekse bu iddia o zaman, yapılacak eylem sonucu, “Türkiye, ancak belirli “kişilerin” başa gelmesiyle bunalımdan çıkabilir çünkü sivil hükümet aciz kalmıştır” inancı toplum katlarına dalga dalga ya yılacaktı.

Bu senaryonun yazarını arıyorsanız, atmış yıl geçmişe dönecek ve Özel Harp Dairesine gelen, “Anne” (Mother) şifre adıyla bilinen, CIA Sovyet Masası Direktörü James Jesus Angleton’un kaleminden çıkma, “Friend or Foe—And What To Do About It?” (Dost mu,  Düşman mı - Ve Ne Yapılması Gerekir) adlı kitapcığa bir göz atacaksınız.

Bu kitapcık çok işe yaramıştır! Türkiye’de yapılan bütün darbelerin, 28 Şubat hokkabazlığının, ana planı bu atmış yıl önce karalanan satırlardır.

Emniyetin yaptığı araştırmada, söz konusu 800 kişiden iki yüzünün El Kaide ve diğer örgütlerle iş birliğine soyunduğu yolunda bulgulara ulaşıldığı ve göz altına alınan kişilere bunun  sorulduğu söyleni yor. Bu bağlamda HSBC Genel Müdürlüğüyle sinagoglara yapılan saldırılarda, Balyoz tayfasının, El Kaideyi taşeron olarak kullanıp kullanmadığı yolunda, üstü kapalı da olsa, tutuklanan Kurmay Albay Bülent Tuncay’a sorular sorulduğunu, avukatı Ali Rıza Dizdar  açıklamış.

Eğer bu iddialar doğruysa, o zaman “Anne” mezarından bile uzanıp ortalığı karıştırmaya devam ediyor.

Aziz Üstel / Star



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs