jandarma koydu | " /> jandarma koydu | "/>

En Sıcak Konular

İmzaya noktayı jandarma koydu

1 Mart 2010 08:12 tsi
İmzaya noktayı jandarma koydu Jandarma Kriminal de darbe andıcının altındaki imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğunu açıkladı.

Askeri savcılığa gönderilen raporda Çiçek'e ait 20 ayrı imzanın ıslak imzayla karşılaştırılmasıyla bu sonuca varıldığı belirtildi. Skandal belge üzerindeki imzayla Albay Çiçek'in evlilik defterindeki imzanın aynı olduğu vurgusu da yapıldı.

'Darbe Andıcı' olarak bilinen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'ndaki ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu, daha önce de İstanbul Adli Tıp ile Polis Kriminal laboratuarınca açıklanmıştı. TÜBİTAK da "Belgenin orijinalinde bulunmayan unsurların belgeye sonradan eklendiğine ilişkin olağan dışı bir görüntüye rastlanmadığını" açıklamıştı.

Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal laboratuvarları da ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğunu tespit etti. Islak imzalı belge üzerinde Jandarma Kriminal laboratuarlarında yapılan incelemenin tamamlandığı ve "İmza çiçek'in el ürünü" sonucuna varıldığı öğrenildi. Jandarma Kriminal'in 23 Şubat'ta raporu Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdiği öğrenildi.

Daha önce İstanbul Adli Tıp ile Polis Kriminal laboratuarlarında yapılan incelemede de imzanın Çiçek'in el ürünü olduğu belirlenmişti. TÜBİTAK'ta yapılan incelemede ise, "Belgenin orijinalinde bulunmayan unsurların belgeye sonradan eklendiğine ilişkin olağan dışı bir görüntüye rastlanmadığını" açıklamıştı.

8 KİŞİLİK EKİP TESLİM ALDI

16 Şubat 2010 tarihinde Ergenekon Savcıları tarafından Askeri Savcılık tarafından görevlendirilen 8 kişilik bir ekibe teslim edilen, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" başlıklı ıslak imzalı belge üzerinde, Jandarma Kriminal laboratuarlarında yapılan incelemenin sonuçlandırıldığı ortaya çıktı. Jandarma Kriminal tarafından Genelkurmay Askeri Savcılığa gönderilen raporda, ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek'in el ürünü olduğunun bildirildiği öğrenildi.

20 FARKLI İMZASI İNCELENDİ

Albay Çiçek'e ait çeşitli tarihlerde atılan 20 ayrı imza ile savcılıkta alınan örneğin ıslak imza ile karşılaştırılması sonucuna bu karara varıldığı belirtildi. Askeri Savcılık tarafından incelenmek üzere gönderilen ıslak imzalı belgenin Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuarı "El yazısı inceleme kısım amirliği" uzmanları tarafından, basınç, hız, kalem kaldırma, yazı vasıtasının pozisyonu , çizgilerin başlangıç ve bitiş noktası ve gidiş yönü açısından incelendiği belirtildi.

ÜÇ ÖZELLİĞE DE BAKILDI

Jandarma Kriminal "El Yazısı ve Doküman İnceleme Laboratuar Amirliği"nde imzaların kişilere aidiyetinin tespit edilmesi için grafolojik, fiziki ve optik inceleme yapılıyor. 12 haziran 2009 tarihli Taraf Gazetesi, Genelkurmay Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Albay Dursun Çiçek'in, "Islak imza"sının bulunduğunu iddia ettiği "İrticayla Mücadele Planı"nı yayınlamıştı. AK Parti'nin, "Düşman unsur" olarak gösterildiği belge üzerine Ergenekon savcıları tarafından açılan soruşturma sonucunda Albay Dursun Çiçek iki kez gözaltına alınmış ancak kısa sürede serbest bırakılmıştı.

İstanbul Adli Tıp ve Emniyet Kriminal Laboratuarlarının ıslak imzanın Albay Çiçek'e ait olduğu yönündeki raporlarına rağmen tartışma bitmemiş Genelkurmay Askeri Savcılığı Ergenekon Savcılarından, "Islak imzalı" belgenin aslını istemişti. Askeri Savcılık tarafından gönderilen 8 kişilik özel kuryeye teslim edilen ıslak imzalı belge merkezi Jandarma Kriminal laboratuarlarında inceleme alınmıştı. Kriminal laboratuarlarda yapılan incelemenin tamamlandığı ve Askeri Savcılığa gönderilen resmi yazıda, imzanın Çiçek'in el ürünü olduğu sonucuna varıldığı öğrenildi.

Kanadoğlu ifadedeyken o caddedeydi

Ergenekon şüpheiisi Yargıtay Onursal başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ergenekon kapsamında şüpheli sıfatıyla 4 saat ifade vermişti. Kanadoğlu'nun içerde sorgusu sürerken 'Darbe Andıcı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek, adliye önünde belirmişti. Islak imza ilgili sorulara belgenin kendisiyle ilgili olmadığını savcılara anlattığını söyleyen Dursun Çiçek, 'Adli Tıp Kurumu raporuna takılıp kalmayın. Ergenekon İddianamesi ve davası benim için kapandı' ifadelerini kullanmıştı.

Evlilik cüzdanında o imza var

Skandal eylem planındaki imzanın Jandarma Kriminal'in ardından Adli Tıp Kurumu ve Polis Kriminal'de de incelemeye alındığı öğrenildi. İmza karşılaştırma, skandal belge üzerindeki imza ile Albay Çiçek'in 17 Ocak 2002'de Ç.Ü.'de doktora müracatı için kullandığı imza, evlilik defterindeki imzası ve askeri savcılıkta verdiği imzanın karşılaştırmasıyla yapıldı. Üç incelemede de imzalarda büyük benzerlik olduğu belirlendi.

İmza benim ama değiştirdim

Askerî savcının talebi üzerine belgeyi inceleyen TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Enstitüsü(UEKAE), "belgenin orijinalinde bulunmayan unsurların belgeye sonradan eklendiğine ilişkin olağan dışı bir görüntüye rastlanmadığını" açıklamıştı. Çiçek, savcılık sorgusunda söz konusu belgedeki imzanın kendisine ait olduğunu kabul etmiş ancak imzasını 3 yıl önce değiştirdiğini ileri sürmüştü. "Bu fotokopiyle eklenmiş" diyen Çiçek'i TÜBİTAK yalanladı. Askeri savcılık, belgeyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet, Adli Tıp Kurumu, Jandarma ve TÜBİTAK'tan kriminal inceleme talep etmişti. TÜBİTAK "dokümanın fotokopi olması nedeniyle belge üzerindeki imza ve parafların Albay Çiçek'in eli ürünü olup olmadığı konusunda bir çalışma yapılamadığını" aktarmış ancak, "belgenin orijinalinde bulunmayan unsurların belgeye sonradan eklendiğine ilişkin olağan dışı bir görüntüye rastlanmadığını" rapor etmişti. Rapora göre, Dursun Çiçek'in iddia ettiği gibi imza belgeye sonradan eklenmemişti.

yenişafak



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs