En Sıcak Konular

'Karaduman darbecileri teşvik etti'

28 Şubat 2010 18:58 tsi
AKPi Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dönemin TBMM Başkanı Necmettin Karaduman'ın ülkede darbe yapılması için çalıştığını ve darbecileri teşvik ettiğini ileri sürdü.

AK Parti tarafından ülke genelinde düzenlenen Türkiye Buluşmaları Balıkesir toplantısı Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Elitaş, bu kapsamda AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Anayasa' konulu konferansa katıldı.

Türk demokrasi tarihinde yaşanan darbe ve darbe girişimlerini anlatan Elitaş, 28 Şubat'ın Türkiye tarihinde unutulmayacak bir gün olduğunu söyledi.

Elitaş, "O dönmede bir anda bastonlu cübbeli insanlar ortaya çıktı. Bunlar medya tarafından sanki Türkiye'de çoğunluğun temsilcisi gibi gösterildi. Daha sonradan öğrendik ki bunları organize eden kişi ise Sisi adında biri. Onlar gerçekten rollerini çok iyi oynadılar. Kameralar karşısında namaz kılıp, şov yaptılar. Bütün bunların kimler tarafından nasıl yapıldığı 13 yıl sonra ortaya çıktı." dedi.

28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye'deki olgunlaşma gayreti içerisindeki demokrasinin önünü kesmek üzere yapılan senaryoların ne anlama geldiğinin daha sonra anlaşıldığını anlatan Elitaş, 28 Şubat'ın ardından 12 Haziran tarihinde yapılan toplantılara değindi. Bu toplantılara bütün yüksek yargı organlarına mensup kişiler ile gazeteci ve köşe yazarlarının katıldığını hatırlatan Elitaş şöyle devam etti: "Bu toplantılara katılan gazeteciler irtica ile ilgili brifingleri dinleyip manşetler attılar. Sonra 28 Şubat'ın kalıntıları Anatavan Partisi'nin genel başkanına hükümeti kurma görevi verdiler. Bu oyunun yönetmeni, rejisörü kim. Altı sefer gidip yedi kere gelen. Sıkıştığı zaman şapkasını alıp giden bazen de şapkasını bırakan kişi. Bu işin asıl yönetmeni olarak görev yapıyor. Yardımcısı ise Demokrat Parti'nin şimdiki genel başkanı."

Elitaş, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı'na ait olduğu mahkeme kararıyla kesinleşen ve internette yayımlanan darbe günlüklerinde yer alan ilginç bir olayı da anlattı.

Eski TBMM Başkanı Necmettin Karaduman'ın, 2002 yılında yapılan bir toplantıda komutanlara seslenerek, "Bakın 3 Kasım 2002 seçimleri geliyor. Bu parti (AK Parti'yi kastederek) büyük bir ihtimalle iktidara gelmek üzere. Yüzde 40'a yakın oy alacak. Tek başına iktidar olacak. Yapacaksanız bu işi şimdi yapın. Seçimden sonra yaptığınız takdirde halkın tepkisiyle karşı karşıya kalırsınız." şeklinde konuştuğunu anlatan Elitaş, "Bunu bir vatandaş söyleyebilir. Bir işadamı söyleyebilir. Ama milletin temsilcisi bunu söyleyemez. Meclis'in çatısı altında Meclis Başkanı vasfını taşıyan birisinin bu şekilde söyleme hakkı mümkün değildir. Ne kadar zayıf bir zihniyet." ifadesini kullandı.

cha



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs