En Sıcak Konular

Kuzu: Belge toplamak doğal...

28 Şubat 2010 18:46 tsi
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın, YÖK'ten katsayı düzenlemesi ile ilgili belgeyi istemesini, "Belge toplamak doğal, illa bir şey çıkarmamak lazım." diye yorumladı.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen, '28 Şubat ve Demokratik Süreç' konulu panelde konuşan Burhan Kuzu, panel sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, YÖK'ten katsayı düzenlemesine ilişkin belgeleri istemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kuzu, "Cumhuriyet Başsavcısı'nın belge toplama en tabi hakkı. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan bir durum. Siyasi parti için dosya açılır. O dosya içine de kendince, parti ile alakalı, aykırı gördüğü hususları oraya toplar. Bütün mesele bu toplanan kağıtların sağlıklı olması. AK Parti hakkında daha öncede bir dava açıldı. 400 küsur internete verilmiş sayfalar var. Tekzip edildiği halde, bunlardan biri de benim. 4 ayrı gazetede tekzip etmeme rağmen, bir televizyonda ben ikaz etmeme rağmen, delil olarak kullanılmıştır. Dolayısıyla delillerin sağlıklı olması açısından biz bunu önemsiyoruz. Elbette belge toplamak doğal, bunlardan ille bir şey çıkarmamak lazım. Geçen gün kendisi de söyledi zaten. Belge toplamamızdan bir şey çıkarılmasın diye. Her parti için bu yapılıyor." şeklinde yanıt verdi.

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI BASINA FARKLI YANSIDI

Burhan Kuzu, Başbakan Erdoğan'ın, parti kapatmalarına meclisin bakması yönündeki konuşmalarının basına farklı yansıdığını ifade etti. Bazı ülkelerde parti kapatmak için başsavcının meclisten izin alması gerektiğini hatırlatan Kuzu, "Başbakan'ın demeci direk öyle değil. Bir şey ifade edilmek istenmiş; ama biraz farklı yansımış. İspanya'da ve Almanya'da uygulanan bir yöntem var. Siyasi parti kapatmaları çok ülkede yok da. Olan yerlerde izin sistemi dediğimiz, dava açmadan Cumhuriyet başsavcısı meclisten izin almak durumunda. Devlet memuru yargılanırken kurumundan izin alma gibi bir nevi ona benzetilerek, ön izin gibi. Buna bir çoğunluk getirilmeli. Yaklaşım olarak doğrudur."

cha



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs