En Sıcak Konular

Dubai suikastında akıl almaz yöntem

28 Şubat 2010 17:37 tsi
Dubai suikastında akıl almaz yöntem Dubai polisi Pazar günü otel odasında suikasta uğrayan Hamas yetkilisi Mahmud Abdülrauf el-Mebhu’ya ilk olarak bir ilaç verildiğini, ardından boğulduğunu belirtti. İşte o ilaç...

Dubai polis gücünün komutan yardımcısı tümgeneral Khamis Mattar el-Mezine, Mossad tarafından işlendiği iddia edilen Soğuk Savaş dönemini anımsatan suikastta, katillerin El-Mebhu’yu boğmadan önce sakinleştirmek için kas gevşetici verdiklerini söyledi.

Mezine suiakstçilerin bu yöntemi El-Mabhu’nun ölümünü doğal göstermek için seçtiklerini belirtirken, “Mebhu’nun katillere karşı koyduğunu gösteren hiçbir bulgu olmadığına” dikkat çekti.

Polis El-Mebhu’nun cesedi üzerinde yapılan testlerde ilacın izine rastladıklarını, ancak belirlenmesi zor olan ilacın ne oranda enjekte edildiğini bilmediklerini belirtti. Polis, kullanılan süksinilkolin maddesinin anestezistler tarafından tercih edildiğini çünkü en kısa zamanda etki gösteren kas gevşetici olduğunu belirtti.

ARAP SAÇINA DÖNEN SUİKAST

Hamas’ın askeri kanadının kurucularından olan El-Mebhu, 20 Ocak’ta Dubai’de kaldığı otel odasında ölü bulunmuştu. El-Mebhu, Hamas’ın kontrolünde olan Gazze Şeridi’nde yürütülen silah kaçakçılığında İsrail tarafından önemli bir isim olarak kabul ediliyordu.

Dubai polis şefi Dani Kalfan, Mossad’ın başındaki isim Meir Dagan’a çağrıda bulunarak, suikastı kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Dubai polisi ayrıca, suikastı düzenlediği düşünülen 26 kişinin yasa dışı yollardan elde edilen veya sahte İngiliz, İrlandalı, Fransız, Alman ve Avustralya pasaportlarını kullandıklarını belirtmişti.

SAHTE PASAPORTLAR ARAŞTIRILIYOR

Bu iddia, adı geçen beş ülkede pasaportların gerçekte kime ait olduğunun tespit edilebilmesi için yoğun bir diplomasi trafiği başlatmış ve her ülke İsrail büyükelçilerini bu konuyu görüşmeye çağırmıştı.

Tel Aviv’deki İsrail büyükelçiliği suikastta kullanılan 12 İngiliz pasaportundan altısının araştırılması için iki polisi görevlendirdiğini açıklarken, İngiltere Ağır Organize Suçlar Kurumu suikastta pasaportları kullanılan altı çift uyruklu vatandaş ile görüşeceklerini belirtti.

haberler



Bu haber 1,088 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs