En Sıcak Konular

GAP'ın gözü Japon turistlerde

28 Şubat 2010 14:30 tsi
Güneydoğu Anadolu turizmcileri, dünyada en yüksek gelir düzeyine sahip olan ve seyahat etmeyi, alışveriş yapmayı çok seven Japon turistleri GAP bölgesine çekmek istiyor.

Dünyanın en eski medeniyetlerine ve dini merkezlere ev sahipliği yapan, zengin kültürel mirasa sahip Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tarih ve kültür odaklı tatili tercih eden Japon turistler için bir cazibe merkezi oluşturuyor.

Bölgenin kaderini turizm sektörü ile değiştirmek ve ekonomisini canlandırmak isteyen turizmciler de yapılacak tanıtım atağı sayesinde, 2010'un Türkiye'de ''Japon Yılı'' ilan edilmesini fırsata çevirmeyi planlıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılının Türkiye'de ''Japon Yılı'' ilan edilmesinin turizm sektörü açısından büyük etkisi olacağını belirtti.

Her yıl 18 milyona yakın Japon'un yurt dışında tatil yaptığına, Türkiye'ye gelen Japon turistin ise 150 binlerde kaldığına aktaran Tural, ''Yerinde tanıtım çok önemli. 'Japon Yılı' dolayısıyla Türkiye'de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Japonlar kendilerini anlatıyor. Biz de bunu fırsata dönüştürüp, kendimizi onlara anlatmalıyız. Japon Yılı'nı çok iyi değerlendirmek ve duyurmak gerekiyor'' diye konuştu.

-''JAPONLARI GÜNEYDOĞU'YA DAVET EDİN''-

Japon Yılı dolayısıyla ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Eskişehir ve Mersin'de çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıklayan Tural, Güneydoğu'da ise sadece Mardin Sinema Derneği'nin haziran ve ağustos aylarında Mardin, Adıyaman, Diyarbakır, Batman illerini kapsayan ''Japanorama-Japon Fantastik Film Festivali'' ile ressam Günseli Kato'nun ekim ve kasım aylarında İstanbul, Bursa ve Gaziantep illerindeki ''Doğu'dan Doğu'ya'' etkinliği olduğunu söyledi.

Tural, hala etkinlik başvurusu yapılabildiğini vurgulayarak, ''GAP bölgesindeki valiler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları etkinlikler düzenleyerek Japonları kendi bölgelerine davet etmeliler'' dedi.

-''TURİZMİ HAVZASI OLARAK TANITILMALI''-

Kültür ve Turizm Bakanlığınca daha önce Kapadokya ve Doğu Anadolu Bölgesi iyi tanıtıldığı için Japon turistlerin daha çok buralara geldiğini belirten Tural, şöyle konuştu:

''Japonlar uzun bir yol kat ederek geldikleri için Türkiye'deki turlarını 10-15 gün tutuyor. Kapadokya'dan başlayıp Doğu turu dediğimiz Van, Ağrı'da İshak Paşa Sarayı ve Adıyaman'da Nemrut Dağı'na uzanan kültür turlarına geliyorlar. Turları nisanda başlayıp eylülde bitiyor, geniş bir sezona yayıldığı için çok önemli. GAP bölgesinin ise tanıtımı eksik. GAP turizminin çekici olabilmesi için bütün illeriyle birlikte bir havza olarak tanıtmalıyız, tanıtıma ciddi rakamlar ayırmalıyız. Bakanlık da bölge turizmcileri de GAP'ın tanıtımı üzerine yoğunlaşmalı.''

Tural, Gaziantep'te valilik, yerel yönetimler, ticaret ve sanayi odaları ile tüm turizm temsilcilerinin katılımıyla kurdukları ''Tanıtım Platformu''nun çalışmalarının tamamlandığını, bunun GAP'taki tüm illere örnek olmasını istedi.

-''JAPONLAR PARALI TURİST''-

Güneydoğu'da turizmin gelişmesinin bölgenin sosyal ve ekonomik yapısını iyileştireceğini vurgulayan Tural, şunları kaydetti:

''Japon turist paralı turist. Gelir seviyesi yüksek, para harcamayı, seyahat etmeyi ve okumayı seven, genellikle aile fertleriyle gezen kültürlü bir grup. Seyahat eden bayan sayısı artıyor. Lüks tur programlarını tercih ediyorlar. Lüks otel, iyi hizmet isteyen bir grup. Türkiye ve GAP, kültürel zenginlikler ve tarihi mirasa düşkün Japon turistler için farklı gruplara hitap edebilecek çok güçlü cazibe unsurlarına sahip. Bu büyük, önemli pazarı dikkatle takip etmeliyiz.''

Güneydoğu bölgesinde turizm altyapı yatırımlarında hızlı ilerleme olduğunu kaydeden Tural, bu hızlı büyümeye tanıtım olarak yetişilmezse yatırımların atıl durumda kalacağını ve zarar edileceğini, tanıtım atağına geçmek gerektiğini sözlerine ekledi.
 
aa

 

 




Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs