En Sıcak Konular

İsrail polisi taş atan Filistinlilerle çatıştı

28 Şubat 2010 12:33 tsi
İsrail polisi taş atan Filistinlilerle çatıştı

Kudüs'te El Aksa Camisine Yahudi yerleşimcilerin girdiği iddiası ve camiden bu şekilde yapılan anonslar, Kudüs Eski Kent'inde Müslümanları ayağa kaldırdı. İsrail polisi camiye girişleri yasaklarken Eski kentte girişler sınırlandırıldı.

Bu iddianın doğru olup olmadığı kesinlik kazanmazken, polis camiye girişleri kapattı. Eski Kent'in kapılarından girişleri de sınırlandırdı. Kapılardan sadece 50 yaş üstü erkeklerle kadınların geçişine izin veriliyor.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, İsrail'in Purim Bayramı nedeniyle Yahudi yerleşimcilerin camiye gireceği söylentileri üzerine yaklaşık 20 dolayında genç dün akşamdan camide kaldı. Sabah namazına giden bir görgü tanığı da, cami içinde yaklaşık 20 dolayında yüzlerini gizlemiş genç gördüğünü bildirdi.

İçerideki gençlerin, sabah namazının ardından, bugün yabancıların da ziyaretine açık olan camiye Faslılar kapısından (Mugrabi kapısı) girenlere taşlarla saldırdığı belirtildi.

Bunun üzerine İsrail polisleri cami yerleşkesine girerek, taş atanlara müdahale etti. Bu sırada polise de taşlarla saldıran gençlere karşı gözyaşartıcı bombalar kullanıldığı ifade edildi.

Filistin yerel haber sitelerinden Ma'an, 12 kadar Filistinlinin bu çatışmalar sırasında yaralandığını öne sürdü.

Bu sırada, saat 08.30 sıralarında caminin minaresinden yerleşimcilerin El Aksa'ya girdiği ve herkesin korumak için camiye gelmelerini isteyen anonslar yapıldı, ancak anonsları kimin yaptığı da kesinlik kazanmadı. Camiden üst üste yapılan anonsların ardından, bir kaç dakika sonra caminin elektriklerinin kesildiği gözlendi.

Onlarca insan caminin girişlerinde toplanırken, Hutta Kapısı civarında Filistinli çocuklar ve gençler, girişler önündeki polislere taşlarla saldırdı.

Polis, gençlerden birini gözaltına aldı, bir Filistinli de atılan taşla yaralandı.

İsrail polisi sözcüsü Şmuel Ben-Rubi, cami içindeki yaklaşık 20 kadar gencin, camiyi ziyarete gelen turistlere taşlarla saldırdıklarını ve polisin bunun üzerine cami yerleşkesine girdiğini belirtmişti. Rubi, cami dışındaki sokaklarda taş atanlardan bir Filistinli gencin de gözaltına alındığını bildirdi.

Bir diğer İsrail polis sözcüsü de, polisin Kubbetüssahra'ya girerek yaklaşık 30 maskeli protestocuyu püskürttüğünü söylemişti.

FİLİSTİNLİLER EL AKSA'YA SIĞINDI

İsrail polisi, El Aksa Camisi yakınlarında Filistinli protestocularla çatıştı. İsrail polisi, Filistinli protestocuları dağıtmak için Kudüs'teki kutsal mekan Kubbetüssahra'ya girdi. Filistinli gençler El Aksa'ya sığındı.

İsrail polis sözcüsü, polisin taş atan Filistinlilere yanıt vermek için Kudüs'teki El Aksa Cami yakınlarında bulunan bir plazaya saldırdığını söyledi.

Olaylarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı hakkında henüz bilgi edinilemedi.

İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİ PROTESTOCULARI DAĞITMAK İÇİN KUBBETÜSSAHRA'YA GİRDİ

İsrail polisi, Filistinli protestocuları dağıtmak için Kudüs'teki kutsal mekan Kubbetüssahra'ya girdi. Filistinli gençler El Aksa'ya sığındı.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, Filistinlilerin mekandaki turistlere taş yağdırdığını belirterek, polisin Kubbetüssahra'ya girerek yaklaşık 30 maskeli protestocuyu püskürtüğünü söyledi.

Ölen ya da yaralanın olmadığı olayla ilgili olarak tutuklanan kimse bulunmadığı belirtildi.

Shmuel Ben-Ruby adlı polis yetkilisi ise, Filistinlilerin yakındaki El Aksa Camisine sığındığını, protestoculardan birinin tutuklandığını ifade etti.

Kudüs'teki Filistinli yetkili Adnan El Hüseyni ise, sertlik yanlısı Yahudilerin kutsal mekana girecekleri endişesiyle Filistinli gençlerin geceyi camide geçirdiklerini söyledi.

aa



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs