En Sıcak Konular

28 Şubat'a en ilginç benzetme

28 Şubat 2010 12:28 tsi
28 Şubat 1997'de 'postmodern darbe' yapıldığında İstanbul Bakırköy Ticaret Lisesi'nde öğretmen olan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kendisini en çok neyin şaşırttığını açıkladı.

Dönemi, 'kirli bir süreç, 'başta eğitim olmak üzere Türkiye'ye çok büyük darbe vurdu.' ifadeleriyle anlatan Gündoğdu, kendisini en çok darbecilerin getirdiği katsayı engelinin şaşırttığını söyledi. Gündoğdu, 13 yılın ardından darbe düzeninin ürünü, öğrencilerin önündeki katsayı engelinin kaldırılmaya çalışıldığını belirterek, 28 Şubat'ı şöyle özetledi: "Halk arasında güzel bir söz var. Bir deli bir taş atar kuyuya 40 akıllı çıkaramaz. O delilerin 28 Şubat'ta attığı taşı şimdi akıllılar çıkarmaya çalışıyor."

Gündoğdu, Eğitim Bir Sen Başkanlığı sıfatıyla 28 Şubat ile eğitime vurulan darbeyi CİHAN'a değerlendirdi. Gündoğdu, 1997'de ilköğretimin 8 yıllık kesintisiz hale getirilmesi, İmam Hatip Liseleri'nin orta kısmının kapatılması, mesleki eğitim önüne katsayı engelinin konulmasıyla dışarıdan müdahalenin eğitime hakim olduğunu ifade etti.

Bu düzenlemelerle eğitimde büyük bir kıyım ve travma yaşandığını dile getiren Gündoğdu, "Onlarca Milli Eğitim Şurası kararları bir kenara bırakılarak, 28 Şubat sürecinde sözde Çevik Bir YÖK Başkanı'na talimat veriyor. Üniversiteyi, SBS, ÖSS, ilkokulu da biz belirleriz diyor. Hiçbir bilimsel toplantı olmadan düzenlemede bulunuyor. Eğitimde fırsat eşitliği 28 Şubat'ta katledilmiştir. Yüz binlerce genç daha önce girebildiği okullara giremez hale getirilmiştir. 28 Şubat, diplomaya bakmayı getirdi. Bu mesleki, din ve çıraklık eğitimini baltalamıştır. Türkiye'nin geleceğini karartmıştır." diye konuştu.

Gündoğdu, 28 Şubatçıların anti demokratik düzenlemelerinden kurtulmak için ortak bir irade oluştuğunu kaydetti. Gündoğdu, deli-taş-kuyu-akıllı kıssasından hareketle, "O delilerin 28 Şubat'ta attığı taşı şimdi akıllılar çıkarmaya çalışıyor. Dün kafası karışık olan iş dünyası bugün 'mesleki eğitimin önü açılmalıdır' diyor. Aynı soruyu çözenlerin eşit muameleye tabi olmasını isteyenlerin sayısı artıyor. Dün bunun önünü kesmek için ordu göreve pankartının altına sığınmış bilim adamları YÖK üyeleri vardı. Bugün bu sorun çözülmeli diyen YÖK Başkanı ve üyeleri var." değerlendirmesini yaptı.

"ANAYASA DEĞİŞMEZSE 'BİN YIL HAYALİ' DURUR"

28 Şubat'ın bin yıl sürüp sürmeyeceği konusunda ise Gündoğdu, "İnşallah bin yıl sürmez, asla sürmesin." diyerek, bunun için Anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirtti. Kaldırılan EMASYA protokolünün bir kuruma, alanı dışında keyfi yetkiyi vererek milletin iradesini rahatsız ettiğini kaydeden Gündoğdu, millet iradesini tokatlayan darbecileri Anayasa'nın geçici 15. maddesinin koruduğunu aktardı.

Gündoğdu, "TSK İç Hizmet Kanunu'yla Cumhuriyeti koruma kollama gibi ucube yaklaşım ve TBMM iç tüzüğü gibi ne kadar geçici ara maddeler varsa kurtulmak lazım. bunlardan kurtulmadığımız taktirde biri yanlış yapmış elinizde belgeler var ama mevzuatınız onu koruyorsa demokratikleşemeyiz. Demokratikleşmeye, mevzuattan başlamak lazım. Anayasa'dan başlamak lazım." dedi.

Yasalardaki boşluğu geçen dönemki ve bugünkü YÖK yönetiminin aldığı kararlarla anlatan Gündoğdu, "Bugün YÖK Başkanı öğrencilerin sorunlarını çözmek için dik duruyor. Önceki de öğrencilerin geleceğini karartıyordu. Öyle bir mevzuat oluşturalım ki bu mevzuatta gelen her Başbakan, siyasetçi, sivil toplum örgütü yöneticisi asla kötülük yapamasın. Hukukun üstünlüğü olmalı, hukukçunun değil. Hukukçunun üstünlüğü olduğu zaman Bay Kanadoğlu akıl verir, YARSAV sipariş eder, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu karar alır." ifadelerini kullandı.

"BUGÜNLERİ BİLSELERDİ ASLA DARBE YAPMAZLARDI"

Türkiye'nin bugünlerini hayal etselerdi darbecilerin darbe yapmayı akıllarından bile geçirmeyeceklerini anlatan Başkan Gündoğdu, generallerin son gözaltılarına da atıfta bulunarak, "Kim ne yanlış yaparsa yapsın deşifre oluyor. Eğer koltukların korumak yerine cumhuru göbeğini kaşıyan adam olarak görmek yerine cumhurla halkla birlikte olsalardı, 28 Şubat'ı yapmaya ihtayaç duymazlardı." şeklinde konuştu.

Her 15 yılda bir millete haddini bildirerek varlıklarını devam ettirme hastalığına tutulan askerlerin, hastalıklarının tedavisi adına yaşanan süreci önemli gördüğünü vurgulayan Gündoğdu, "Millet artık yapılanlara rıza göstermiyor karşı koyuyor. Fırsat eşitliği, inanç özgürlüğü istiyor. Kısa süre içinde 28 Şubat sürecinin yıldönümü kalmayacağını, her türlü kiriyle süpürülüp atılacağını düşünüyorum." dedi.

DARBE KELİMELERİYLE KISA KISA

Başkan Gündoğdu, 28 Şubat sürecine damga vuran ve tarih kitaplarına giren kelimeleri kısa kısa anlattı.

28 Şubat: Kirli bir dönem

Çevik Bir: Sözde Çevik, milletle güreş tutmaya çalışan ama milletle güreş olmayacağını bugünkü tabloda çok net gören zavallı.

Balans ayarı: Milletin iradesine balans ayarı çekmeye çalışanların aptallığının bugün güneşin balçıkla sıvanmayacağının görülmesiyle milletin balans ayarı yapmasına dönüşen mükemmel bir tablo.

Post modern darbe: post modern ya da başka türlü, e-muhtıra ya da başka türlü, her türlüsüne darbenin karşı olmak zorundayız. Sağduyu bunu gerektiriyor.

Katsayı: Hukukçuların kendilerini gülünç duruma düşürdüğü rakam.
 
cihan



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs