En Sıcak Konular

Balyoz'la ilgili şok iddia

28 Şubat 2010 10:03 tsi
Balyoz'la ilgili şok iddia Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten gizlenen tespit...

Balyoz'la ilgili yeni iddia: Plan seminerini Genelkurmay temsilcisi de izledi. Temsilci "Rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. Bu tespit Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten gizlendi.

'RUTİN DIŞINA ÇIKILMIŞTIR'

Tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın direktifleriyle 2003 yılında hazırlandığı öne sürülen Balyoz Güvenlik Harekât Planı'yla ilgili yeni bir iddia, gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, seminere katılan Genelkurmay temsilcisi, "Rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. Bu tespit, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ten gizlendi ve resmi kayıtlara girmesi engellendi.

RESMİ KAYITLARA GİRMEDİ

Darbe planı olduğu ileri sürülen Balyoz Güvenlik Harekât Planı ile soruşturma sonrasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda emekli ve muvazzaf subay tutuklanırken, 7 yıl öncesine ilişkin yeni iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre, 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 3'ü general 15 gözlemci ve 26'sı general 121 subayla gerçekleşen seminerdeki Genelkurmay temsilcisi, "Rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. İkinci iddiaya göre de, "Rutin dışına çıkıldı" adlı rapor, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ten gizlendi ve rapor resmi kayıtlara girmedi. Bu tespit, "Balyoz'un darbe planı olduğunu gösteren ipucu" diye nitelendirildi.

ÖZKÖK'TEN AÇIKLAMA

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, planın gündeme gelmesinden sonra, "Emekli bir Genelkurmay Başkanı olmam ve mevzu bahis olayların görev zamanımda vuku bulmuş olması nedeniyle söyleyeceklerim bu konuya el atmış savcıları çok etkileyecektir. Soruşturma safhasının gizliliği de ihlal edilmiş olacaktır" açıklamasında bulunmuştu. Özkök, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Seminer sonuç raporu emreden makama hiyerarşik komuta kanalıyla sunulur. Bu raporu Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, karargâhları inceler ve özetini komutanlara sunarlar. Basında yer aldığı şekilde suç sayılacak şeyler bana sunulmadı. Sonuç raporunda da bunların yer aldığını sanmıyorum. Esasen adı geçen emekli orgeneral de bunları reddetmektedir. Ama yıllar sonra ortaya çıkan bu belgeler ciddi bulunursa yargı tarafından gereği yapılacaktır."

sabah

 

 



Bu haber 1,171 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs